Trei persoane, implicate în afaceri ilegale cu alcool etilic sunt suspectate şi cercetate penal de către oamenii legii pentru evaziune fiscală și prejudicierea bugetului Republicii Moldova. Indivizii nu ar fi declarat peste 2 654 340 lei.

Potrivit Inspectoratului General de Poliţie,  la 30 iunie, curent, angajații Direcţiei Investigarea fraudelor economice au efectuat percheziții la sediile a două întreprinderi de producere și transport al alcoolului etilic, la domiciliile fondatoarei și angajaților acestor firme, care sunt localizate în raioanele Hâncești și Ialoveni.

În rezultatul perchezițiilor au fost depistaţi 40 700 dolari și circa 1 800 000 lei, bani care nu au fost reflectaţi în evidența contabilă, dar şi acte de achiziție ce prezintă bănuială rezonabilă de falsificare a documentelor. Totodată, au fost ridicaţi 2 700 000 lei, bani care potrivit poliţiei vor fi restituiţi în bugetul de stat.

Concomitent, oamenii legii au mai depistat o linie clandestină de stocare a alcoolului etilic, îmbuteliere a băuturilor spirtoase, cisternă pentru depozitarea alcoolului, circa 7000 litri de alcool preparat în condiții casnice, care urma să ajungă pe rafturile magazinelor şi aproximativ 2500 litri de alcool etilic, fără timbru de acciz. 

În acest caz, şoferul şi conducătorul intreprinderii vor fi cercetaţi pentru ”Evaziunea fiscală a întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor” şi riscă să achite amendă în valoare de până la 100 000 de lei sau cu închisoare de pînă la 6 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii