Veaceslav Untilă, noul președinte al Curții de Conturi, locuiește într-un imobil de lux, pe care nu l-a indicat în declarațiile sale cu privire la venituri și proprietate, scrie anticoruptie.md.

Untilă deține imobile în Chișinău, dar și câteva firme, care nu se regăsesc în declarația sa cu privire la venituri și proprietate.

Conform sursei citate,  Untilă declară două apartamente, 1/3 dintr-o casă de locuit de doar 30 de metri pătrați, obținută în 1998, un garaj pe strada Korolenko, două automobile de model Toyota și cote-părți în trei companii: SA Moldcargo și SRL Energogazpurificare, deținute prin intermediul soției, Alexandra, și SRL Sprint Mega, la care deține 50% din capitalul social.

Neoficial, locuiește într-un imobil de milioane la Telecentru, pe care l-a ridicat la începutul anilor 2000. Prin intermediul membrilor familiei sale, el deține și alte SRL-uri.

Datele cadastrale arată că, în perimetrul străzilor V. Cheltuială și Cireșilor, familia Untilă deține două imobile: unul cu o suprafață de 125,9 m.p. și altul cu o suprafață oficială de 163 m.p. 1/3 din casa de pe str. Cireșilor, una bătrânească, pe care o regăsim în declarația de avere a lui Veaceslav Untilă, de 163 m.p., este înregistrată pe numele soției președintelui CCRM, Alexandra. Aceasta a intrat în posesia ei în 1998, în urma unui contract de donație. Celelalte 2/3 din imobil aparțin altor doi cetățeni, aparent, fără legături cu șeful CCRM.

Imobilul vecin, care are, oficial, doar 125,9 m.p., de pe str. V. Cheltuială, acolo unde locuiesc Veaceslav Untilă și soția sa, este înregistrat pe numele Tatianei Untilă-Spătari, una dintre fiice, și nu se regăsește în niciuna din ultimele sale declarații de avere. Casa de milioane, una cu trei niveluri, renovată recent, pe care am filmat-o cu o dronă, a aparținut, între 1995 și 1999, lui Veaceslav Untilă, după care a fost donată fiicei sale, Tatiana, care avea atunci doar 18 ani. Pe lângă cele două case, familia Untilă este proprietara a două apartamente, unul cu o suprafață de 60 m.p., aflat pe str. Grenoble, procurat în 2011, și altul de 72,5 m.p. de pe str. Drumul Viilor, obținut în 1999, informează   anticoruptie.md.
Totodată sursa menționează că Veaceslav Untilă deține 50% din SRL „Sprint Mega”, fondată în 2007 împreună cu Chiril Braganciuc. Soția  noului președinte al CCRM, deține 10% din capitalul firmei „Energogazpurificare” SRL. În 2012, din principalul gen de activitate declarat, închirierea bunurilor imobile, firma a obținut un venit de 641 mii de lei. Alexandra Untilă deține și 2% din acțiunile Companiei de Asigurări „Moldcargo” (în valoare de 600 mii de lei), aflată în topul primelor cinci companii din R. Moldova în acest domeniu.

Mai multe detalii despre averea lui Untilă și al altor membri ai CCRM, citiți AICI.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii