Şeful sectorului Buiucani de la “Întreprinderea Spaţii Verzi” a fost reţinut în cazul femeii strivite mortal de un arbore pe strada Vasile Lupu, din capitală. Acesta este suspectat de comiterea neglijenţei în serviciu, soldată cu decesul unei persoane.  

Potrivit procurorilor, conducere Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi şi-ar fi îndeplinit necorespunzătoare obligaţiunile de serviciu. Aceştia ar fi fost sesizaţi de către cetăţenii, care locuiesc în preajmă,  despre pericolul prăbuşirii copacilor, însă nu ar fi reacţionat şi nu au asigurat o verificare eficientă a arborilor amplasaţi pe teritoriulcu pricina. În rezultatul acţiunilor neglijente ale acestor persoane publice, în urma ploilor intense din ultima perioadă, o femeie a fost strivită mortal de un arbore prăbuşit pe strada Vasile Lupu din sectorul Buiucani, iar în sectorul Botanica au fost rănite două persoane, care, la fel, au avut de suferit în rezultatul prăbuşirii copacilor. De asemenea, s-au produs ruperi de copaci, care în timpul căderii, au provocat daune în proporţii mari, deteriorând maşini şi alte bunuri materiale. 

De notat că, urmare a multiplelor cazuri de prăbuşire a arborilor în capitală, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea altor două, ieri, Procuratura s-a autosesizat şi a dispus pornirea urmăririi penală pe faptul lipsirii de viaţă din imprudenţă a unei persoane  şi vătămării grave ori medii a integrităţii corporale sau a sănătăţii, cauzată din imprudenţă.

Prin ordonanţa Procurorului General-interimar ambele cauze penale au fost retrase în gestiunea Procuraturii municipiului Chişinău, fiind conexate într-o procedură unică şi a fost dispusă crearea unui grup mixt de urmărire penală, format din procurori şi ofiţeri de urmărire penală, care urmează să investigheze sub toate aspectele circumstanţele cazului, inclusiv acţiunile factorilor de decizie ai autorităţilor publice, care nu au întreprins măsuri de defrişare a arborilor care prezintă un real pericol pentru siguranţa cetăţenilor şi a bunurilor acestora.

Pentru această infracţiune, şeful de la “Întreprinderea Spaţii Verzi”, filiala sectorului Buiucani ar putea să-şi petreacă următorii  6 ani după gratii. În acelaşi timp, suspectul riscă privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 5 la 10 ani.
Urmărirea penală continuă, iar Procuratura va informa despre evoluţia cercetărilor şi măsurile legale adoptate în consecinţă.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii