Primarul, secretarul şi asistentul social din localitatea Berevoeşti, din județul Argeș, România au fost amendaţi de Corpul de Control al Prefecturii, deoarece nu au luat măsurile necesare în cazul grupării care țineau sclavi. 

Potrivit mediafax.ro, corpul de control al Prefecturii Argeş a sesizat o serie de nereguli pe parcursul verificărilor. Astfel, prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare a menționat că primarul localităţii Berevoeşti a primit trei sancţiuni în valoare de 7500 de lei, echivalentul la peste o mie cinci sute de euro. Aceleași amenzi trebuie să le achite şi secretarul, iar asistentul social va scoate din buzunar aproximativ 500 de euro.  

Primarul a fost amendat pentru neefectuarea anchetelor sociale în termen, neemiterea de dispoziţii în termen, necalcularea orelor de muncă la salariul minim actualizat. În timp ce, secretarul a fost sancţionat pentru neefectuarea anchetelor sociale în termen, neemiterea de dispoziţii în termen precum şi pentru nesoluţionarea în termen a cererilor pentru ajutor social. Asistentul social a fost sancţionat pentru nesoluţionarea în termen a cererilor pentru ajutor social şi neîtocmirea proiectului.

Totodată, presa de peste Prut scrie că rezultatele preliminare ale anchetei vor fi gata săptămâna viitoare.  

Ion Mânzână, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, susţine versiunea primarului localităţii Berevoeşti, potrivit căruia încă din 2015 există documente care scot în evidenţă faptul că există anumite probleme în localitate. Acesta a mai precizat că: „Există o anchetă în plină desfăşurare. Deocamdată nu putem spune prea multe. Vă pot confirma că edilul localităţii Berevoeşti nu a fost chemat să dea declaraţii cu privire la situaţia din localitate".

Anchetatorii bănuiesc că, din 2008 şi până în prezent, s-au constituit mai multe grupuri infracţionale care au recrutat zeci de persoane minore şi majore, prin răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau. Sclavii erau impuși să muncească, sau să cerșească, iar dacă nu se supuneau erau maltratați cu bestialitate și nu erau hrăniți. 
 
Anchetatorii au identificat în acest caz 40 de victime, majoritatea minore. Tribunalul Argeș a decis să trimită după gratii 39 de suspecți.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii