Ca urmare a multiplelor cazuri de prăbuşire a arborilor în capitală, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea altor două, Procuratura s-a autosesizat. Instituţia a dispus pornirea urmăririi penale pe faptul lipsirii de viaţă din imprudenţă a unei persoane, dar şi vătămării grave ori medii a integrităţii corporale sau a sănătăţii, cauzată din imprudenţă.  

Procurorului General-interimar, Eduard Harunjen a emis o ordonanţă prin care ambele cauze penale au fost retrase în gestiunea Procuraturii municipiului Chişinău, fiind conexate într-o procedură unică şi a fost dispusă crearea unui grup mixt de urmărire penală, format din procurori şi ofiţeri de urmărire penală. Oamenii legii urmează să investigheze sub toate aspectele circumstanţele cazului, inclusiv acţiunile factorilor de decizie ai autorităţilor publice, care nu au întreprins măsuri de defrişare a arborilor care prezintă un real pericol pentru siguranţa cetăţenilor şi a bunurilor acestora. Procuratura va informa despre evoluţia cercetărilor şi măsurile legale adoptate în consecinţă
Ieri, după tragedie, angajaţii de la Întreprinderea Municipală "Spaţii Verzi" a comentat pentru publika.md că acel copac ucigaş era perfect sănătos, iar vinovaţi s-ar face oamenii care locuiesc în preajmă.

"Copacul este într-o stare fito-sanitară sănătoasă. Este un arbore verde, care sub povara ploilor nu a rezistat şi a cedat. Noi avem dubii şi intuim că au fost turnate chiar nişte substanţe din cauza cărora copacul a început să putrezească", a precizat şeful-adjunct la întreprinderea municipală "Spaţii Verzi", Galina Leahu.

Cei vinovaţi  riscă până la 3 ani închisoare. Amintim că, în urma furtunii de ieri, 14 iunie, o femeie a fost strivită mortal de un arbore prăbuşit pe strada Vasile Lupu din sectorul Buiucani, al capitalei, iar la Botanica două persoane au fost rănite în rezultatul prăbuşirii copacilor. De asemenea, câţiva arbori s-au prăbuşit peste maşini, mai multe persoane au rămas blocate în automobile. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii