Directorul și cei doi directori-adjuncți ai Centrului Național Anticorupție (CNA) și-au depus declarațiile de avere pentru anul 2016. Potrivit acestora, directorul instituției ridică un salariu de peste 20 de mii de lei lunar, iar directorii adjuncți de aproape 20 de mii. În pofida remunerării generoase, doi membri ai conducerii au contractat anul trecut și datorii.

Astfel, directorul CNA, Viorel Chetraru, declară un salariu de peste 330 de mii de lei pentru anul precedent, ceea ce constituie peste 27 de mii de lei lunar. Soția acestuia, angajată la Chișinău Gaz, a obținut un salariu de peste 160 de mii de lei (peste 13 mii de lei lunar). Oficialul nu a declarat achiziții noi în 2016, în schimb declară o datorie de peste 140 de mii de lei.

Directorul-adjunct al CNA, Vadim Cojocaru, a ridicat în 2016 un salariu de peste 230 de mii de lei (circa 19 mii lunar) și o pensie de peste 110 mii lei. De asemenea, soția acestuia, angajată la Liceul Teoretic A.Russo, a avut un salariu de peste 80 de mii de lei. Cojocaru mai declară  un venit de 300 mii de lei din vânzarea unui BMW X3, asta chiar dacă, automobilul a fost procurat în 2014 cu 200 de mii de lei.

cojocaru.PNG

Cojocaru.PNG

Mai mult, anul trecut Cojocaru și-a procurat un nou BMW, pentru care ar fi plătit 350 mii lei. Alte achiziții noi, Cojocaru nu a declarat.

bmw3.PNG

Cristina Țărnă, cel de-al doilea director adjunct al CNA, declară și ea un salariu de 260 mii lei. Totodată, Țărnă declară și salariu soțului, actorul și interpretul Nicu Țărnă, care ar fi câștigat circa 100 de mii de lei din activități de creație și drepturi de autor. Cristina Țărnă nu declară achiziții noi în 2016, în schimb declară contractarea a 3 credite, inclusiv 2 în anul curent. Valoare acestora este de peste 70 mii lei și 3000 de dolari.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii