Membrii grupului Petrenco rămân în continuare sub control judiciar, după ce Judecătoria Râșcani a dispus prelungirea acestuia cu încă 30 de zile. Astfel, în următoarele 30 de zile, membrii grupului nu au dreptul să participe la proteste sau să părăsească țara.

Apărătoarea grupului, Ana Ursachi a declarat pentru presă că a prevăzut această decizie a instanței. Potrivit ei în perioada pentru care s-a prelungit controlul nu este prevăzută nici o ședință de judecată, de aceea, riscurile invocate de judecători privind neprezentarea membrilor la ședințe, nu sunt întemeiate.

Membrii grupării sunt potrivit avocatei, ”victimele răfuielii lui Vladimir Plahotniuc cu liderul unei mișcări de opoziție”.

Următoarea şedinţă de judecată în privința grupului Petrenco, va avea loc pe 1 septembrie curent.

Amintim că reprezentanții grupului Petrenco au fost reținuți în septembrie 2015, în urma protestelor desfăşurate în fața Procuraturii Generale, fiind învinuiţi de organizarea dezordinilor în masă. Inițial, membrii grupului s-au aflat în arest la Penitenciarul nr.13, în februarie curent au fost transferați în arest la domiciliu, iar ulterior plasați sub control judiciar.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii