Judecătorii, despre care Crime Moldova a scris anterior, că ar fi implicați în diverse scandaluri și ar avea probleme de integritate au fost totuși decorați de CSM. Este vorba de magistrații Iulia Sîrcu, Valentina Clevadî, Ala Cobăneanu şi Ion Muruianu care s-au ales ieri, 19 iulie cu titlul onorific de veterani ai sistemului judecătoresc, iar Petru Ursache a obţinut distincţia de decan al autorităţii judecătoreşti.

Menționăm că, Legea prevede că asemenea titluri întruchipează o recunoaştere publică a devotamentului faţă de sistemul judiciar, o stimulare morală a muncii îndelungate a judecătorului şi a devotamentului lui faţă de profesia aleasă.

Titlul onorific se decernează prin hotărîrea Consiliului Superior al Magistraturii către întrunirea Adunării Generale a Judecătorilor, convocată de Consiliul Superior al Magistraturii. Și se decernează doar persoanele cu reputaţie ireproşabilă, dar judecătorii vizaţi au fost premiați în pofida emiterii mai multor decizii controversate și a informațiilor negative apărute în presă la adresa lor.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii