Un grup format din patru actuali și foști funcționari de la Primăria orașului Nisporeni, membri și apropiați ai PDM, au acaparat în 2015 un teren aflat în proprietate publică, pe care l-au împărțit între ei. O parte din teren i-a revenit unui agent economic, despre care se spune că ar fi unul din sponsorii PDM.

Este vorba de un teren pe care sunt plantați boscheți, iarbă și arbori de lângă magazinul universal central din Nisporeni. 

terneul.png

colaj.jpg

Unul din beneficiari este proaspătul ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtcă, care anterior a fost viceprimar al orașului Nisporeni, iar din 2011 până în 2015, președinte al raionului Nisporeni. 

Vasile Bîtcă.jpg

Vasile Bîtcă a intrat în posesia terenului de 0,009 ha la 13 noiembrie 2015, iar peste puțin timp, la 4 decembrie 2015, Vasile Bîtcă a vândut terenul.

Un alt lot, la fel cu suprafața de 0,009 ha, i-a revenit lui Simion Stici, fost și actual consilier local din partea PDM, președintele comisiei buget și finanțe din cadrul Consiliului orășenesc Nisporeni. Ca și Vasile Bîtcă, Simion Stici a intrat în posesia terenului în noiembrie 2015, dar l-a vândut mai târziu, în aprilie 2017.

Nu a fost „obijduit” nici fostul viceprimar al orașului Nisporeni, la moment consilier local din partea PDM, Victor Tulbure. Alesul local a intrat în posesia terenului de 0,009 ha în iunie 2015, apoi, în martie 2016, l-a vândut.

Un alt teren, cu aceeași suprafață, i-a revenit în iunie 2016 lui Eduard Ilco, angajat de mai mulți ani în cadrul Primăriei Nisporeni în calitate de inginer funciar. 

Eduard Ilco.jpg

Spre deosebire de primii trei, Ilco nu a vândut terenul.

La fel, nu a înstrăinat terenul nici Raisa Micaliuc, o femeie de afaceri din Nisporeni, care deține mai multe unități comerciale în localitate. Femeia a fost prima beneficiară a lotului de pe terenul cu bucluc, în baza unui contract de vânzare-cumpărare din mai 2015, cu puțin timp înainte de alegerile locale. Mai mulți locuitori din Nisporeni afirmă că Raisa Micaliuc a fost unul din principalii sponsori ai PDM la alegerile locale din 2015.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

Teodor

24:67 09.08.2017

PD-ul are peste 100 000 de membri. Oricine poate cumpara un lot de pamnt si oricine poate fi membru PD, deci nu vad ce fel de mafie poate fi aici.

Ответить

Matasaru

24:67 09.08.2017

Iaca asta hotie sub tutela PD... *toti sunt consilieri PD-sti si-n complicitate au pus laba pe clumba din centrul Nisporenilui si au impartit-o intre ei pe furis...

Ответить