Marcel Bostan, solistul trupei rock „Alternosfera”, a devenit proprietarul a peste 800 de metri pătrați în blocurile nou construite pe teritoriul orăşelului studenţesc al Universităţii Tehnice din Moldova. Acest fapt s-a produs, când la cârma instituţiei se afla tatăl solistului, Ion Bostan. Potrivit mai multor surse, imobilul i-ar fi fost oferit lui Marcel Bostan de către Iurie Dârda, cu titlu gratuit, drept recompensă pentru că Ion Bostan a acceptat sa-i ofere terenurile UTM pentru construcţii. 

bostan marcel

Marcel Bostan, solistul trupei rock „Alternosfera”. Sursa: altiasi.ro

Blocul, în care solistul de la „Alternosfera” deţine în proprietate sute de metri pătraţi, a fost construit de către firma „Dansicons” SRL, care aparține deputatului Iurie Dârda, cel care în septembrie, 2017, a părăsit Partidul Liberal, formaţiune care l-a adus în Parlament. 

Firma lui Dârda a construit mai multe blocuri pe teritoriul UTM, de lângă strada Studenţilor, în urma unor contracte semnate cu conducerea instituţiei, scopul declarat fiind aprovizionarea profesorilor şi a personalului auxiliar cu spaţiu locativ la preţ redus. 

Unul dintre profesorii beneficiari al proiectului respectiv ne-a comunicat că a procurat locuinţa cu 440 de euro pentru un metru pătrat. „Angajaţilor de la UTM li s-a propus spaţii la etajele superioare ale blocurilor construite, unde preţul de piaţă este mai mic spre deosebire de etajele inferioare. Reducerile au fost neînsemnate, la acest preţ puteam să-mi procur un apartament în altă parte. Mulţi angajaţi ai UTM au refuzat oferta pentru că nu aveau bani. Atunci, apartamentele erau luate la preţ redus de către persoane apropiate rectorului Ion Bostan şi vândute la preţuri de piaţă”, ne-a spus angajatul UTM. 

Precizăm că, după demisia lui Ion Bostan, în noiembrie, 2015, şefia UTM a fost preluată de către fiul acestuia, Viorel Bostan. 

bostan viorel

Viorel Bostan, rector UTM. Sursa foto: adevărul.ro

Anterior, portalul CrimeMoldova a publicat o investigaţie despre imobilele de lux pe care le deţin Ion şi Viorel Bostan, precum şi „afacerile” lui Iurie Dârda, cu care sunt vecini. 

ion&marcel bostan
Ion și Marcel Bostan. Sursa foto: clopoţel.ro

Trei etaje pentru fiul rectorului

Marcel Bostan deţine în proprietate trei etaje în blocul nr.7/11 de pe strada Studenţilor, vizavi de cantină. 

cantina UTM

Potrivit unor surse, spaţiul deținut de Bostan ar fi fost proiectat pentru o nouă cantină. Blocul respectiv a fost dat în exploatare în mai, 2011, fiind înregistrat la cadastru la 29 martie, 2013. Deşi, potrivit contractului de parteneriat public privat dintre „Dansicons” SRL şi conducerea UTM, blocul a fost construit pentru angajații instituţiei, totuși, doar șapte dintre aceștia au beneficiat de locuinţe.

Potrivit înregistrărilor cadastrale, Marcel Bostan, împreună cu fosta sa soţie, Ecaterina, de care a divorţat anul trecut, dispun de o suprafaţă de 369,2 m.p. cu destinaţie nelocuibilă, în blocul nr.7/11.

Fostul cuplu a intrat în posesia imobilului la 24 septembrie, 2014, în baza unui contract de vânzare-cumpărare cu „Dansicons”.

/upload/iblock/d1a/d1adb39489ecba6fbf2d6352069eee62.pdf

Tot la 24 septembrie, 2014, Marcel şi Ecaterina Bostan intră în posesia unei alte suprafeţe, de 333 de metri pătraţi, cu destinaţie nelocuibilă, din blocul nr. 7/11 de pe strada Studenţilor, la fel, în baza unui contract de vânzare-cumpărare.

/upload/iblock/3b0/3b01e6336188ccf931dda29633aa9971.pdf
 

La 2 iunie, 2016, în urma divorţului, imobilul este împărţit între Marcel şi Ecaterina, iar o lună mai târziu, la 8 iulie, este cumpărat de către SRL „General Building”. Întâmplător sau nu, firma respectivă îşi are adresa juridică pe strada Academician Sergiu Rădăuţanu nr. 3, într-un bloc construit la fel pentru profesorii universitari, lângă blocul de studii nr.11 al UTM.

De facto, Marcel Bostan rămâne în continuare proprietarul imobilului, deoarece „General Building” urmează să se achite în rate. 

registru3.PNG

Apartamente de elită şi energie electrică din contul UTM

La etajele inferioare din blocul 7/11, lucrările de reconstrucţie sunt în toi. A fost modificat şi aspectul clădirii, fiind construite ieşiri separate, cu scări stilate. 

Muncitorii ne-au spus că încăperea urmează a fi reutilată în apartamente de elită şi că toate întrebările ce ţin de procurarea viitoarelor locuinţe să le adresăm lui Marcel Bostan, oferindu-ne şi numărul de telefon al artistului. 

Lucrările de construcţie erau alimentate cu energie electrică de la un cablu care ducea în cantina studenţească. 

utm

Urmărind cablul, am constatat că acesta era conectat la reţeaua electrică a cantinei, fără să treacă prin contor. Nimeni din responsabilii de la cantină nu au putut să ofere explicaţii cum a fost conectat acest fir la reţeaua lor. 

Apartamentul din orăşelul studenţesc

Spaţiile din blocul nr. 7/11 nu sunt unicele imobile pe care le deţine Marcel Bostan pe teritoriul orăşelului studenţesc al UTM. Solistul trupei „Alternosfera” are în proprietate și un apartament cu suprafaţa de 114,5 metri pătraţi în blocul locativ nr.3/10 de pe strada Studenţilor. 

utm2.jpg

La aceeaşi adresă se află şi un complex de garaje pentru locuitorii blocului. 

utm3.jpg

Potrivit datelor cadastrale, artistul a intrat în posesia locuinţei la 12 mai, 2008, în urma unui contract de investiţii semnat în anul 2004, pe când avea 22 de ani. 

registru4.PNG

Sursele CrimeMoldova susţin că Marcel Bostan  nu ar locui în apartamentul respectiv, ci într-un imobil de lux de pe strada Valea Dicescu din capitală.

Tot pe teritoriul orăşelului studenţesc al UTM se află şi atelierul  de creaţie al solistului de la „Alternosfera”. Acesta este amplasat la parterul căminului facultăţii de energetică al universității de pe strada Studenţilor.

utm4

Marcel Bostan: „Nu căutaţi acolo unde trebuie”

Solicitat de CrimeMoldova, Marcel Bostan ne-a declarat că lui îi aparţine doar demisolul blocului 7/11, unde intenţionează să-şi amenajeze un laborator de creaţie. „Nu mai ţin minte când am procurat acest imobilul,  în 2009 sau în 2010. Pentru ca să faci ceva, trebuie să ai nişte bani. Am adunat nişte bani cu trupa şi facem lucrările de reparaţie. Nu ştiu cine a procurat spaţiul deasupra, o firmă oarecare. Nu ştiu nici ce se face acolo. Ştiu doar că iniţial acest spaţiu era destinat pentru oficii. Acum chiar nu ştiu ce va fi acolo”, ne-a spus Bostan.

Întrebat ce suprafaţă are subsolul în care îşi va amenaja atelierul de creaţie, artistul s-a arătat vădit deranjat, răspunzându-ne că nu a măsurat nici suprafaţa, nici înălţimea pereţilor.

„Ştiu că presa caută subiecte de senzaţii cu persoane publice, dar acum nu căutaţi acolo unde trebuie”, a punctat solistul trupei „Alternosfera”.

Investigații, terenuri, familia Bostan, UTM, blocuri
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

Victor

24:67 01.11.2017

Lăcomia, josnicia şi mizerabilitatea acestor persoane, acestei familii - Curcubeta, care a ajuns să fure energia electrică de la cantina U.T.M. pentru a nu achita din propriul buzunar hoţesc este culmea-culmelor! Este încă un aspect al autonomiei universitare, pe care au cerut-o cu zăbalele la gură, printre care se numără şi autonomia financiară, adică fură cât poţi dacă eşti la putere şi eşti rector!

Ответить

matasaru

24:67 02.11.2017

sper sa nu fie afectat procesul de creatie a lui Marcel Bostan/Alternosfera....Asteptam,totusi sa ne cante in continuare

stas

24:67 01.09.2018

Ce proces de creatie? Deja nu mai e nimic, doar banii ramin.