Fostul prim-adjunct al procurorului general, Andrei Pântea, rămâne în arest. Curtea de Apel Chişinău a menţinut mandatul de arestare pe un termen de 25 de zile, eliberat la 13 octombrie de către Judecătoria sectorului Buiucani al Capitalei. 

Fostul procuror a fost reţinut săptămâna trecută de către procurorii Anticorupţie, care i-au incriminat că ar fi transmis ilegal Procuraturii Generale a Federaţiei Ruse, dosarul penal intentat pe numele interlopului Grigore Karamalak. Ulterior, Procuratura rusă a clasat dosarul pe motiv că partea moldovenească ar fi încălcat mai multe norme procedurale ce ţin de predarea unui dosar penal. 

Unul din magistraţii completului de judecată, Ghenadie Morozan, s-a autorecuzat, pe motiv că anterior, când activa în Judecătoria Râşcani a Capitalei, s-a expus asupra transmiterii dosarului Karamalak în Federaţia Rusă.

Andrei Pântea pledează nevinovat şi susţine că este victima unei răzbunări din partea şefului Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari. 

Morari a condus PA, din postura de interimar, timp de jumătate de an, fiind demis în ianuarie 2013, după plecarea lui Valeriu Zubco şi venirea în fruntea PG a lui Andrei Pântea. Ex-procurorul general interimar l-a învinuit atunci pe Morari de nereguli în activitate, solicitând Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) iniţierea unei proceduri disciplinare pe numele acestuia.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii