Procurorii, dar şi avocaţii ex-premierului Vlad Filat, au atacat la Curtea de Apel decizia Judecătoriei Buiucani iar CAC urmează să examineze în curând apelul procurorilor împotriva hotărârii Judecătoriei Buiucani din Chișinău, care l-a condamnat pe Vlad Filat la 9 ani de detenție.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat pentru Sputnik că apelul procurorilor împotriva hotărârii de condamnare a lui Vlad Filat la numai 9 ani trebuie să fie examinat cât mai curând. „Cred că este important pentru toți ca asta să se întâmple cât mai curând”, a declarat Morari.

Morari a mai afirmat că nu știe deocamdată când va avea loc prima ședință cu acest apel al procurorilor.

Filat ar fi fost condamnat la o pedeapsă prea blândă, consideră procurorii care de alt fel au și cerut anterior, pentru faptele pe care le-a comis fostul lider PLDM, să fie condamnat la 19 ani de închisoare.

Amintim că, ex-premierul Vlad Filat a fost condamnat la 27 iunie la 9 ani de închisoare cu executare pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă, Filat se consideră nevinovat iar în ulti­mul său cuvânt, a cali­fi­cat pedeapsa de 19 ani, cerută de pro­cu­rori, drept una „lip­sită de uma­ni­tate”.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii