Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, se arată indignat de faptul că portalul CrimeMoldova  a scris despre locuinţa sa şi susţine că o parte din blocul filmat este, de fapt, locuinţa vecinului. Potrivit fruntaşului democrat, articolul ar fi fost o comandă politică.

Toate veniturile și proprietățile mele și ale familiei sunt publice și transparente, declarate constant începând cu anul 2003. Nu am ascuns nimic niciodată. Inclusiv creditele ipotecare. Toate pot fi verificate, justificate și puse cap în cap! Intuiesc ca activitatea politică și unele inițiative de-ale mele le stă unora în gât, dar vă asigur că unor astfel de presiuni ieftine nu voi ceda niciodată", a scris Sîrbu pe pagina sa de Facebook.

Снимок.PNG

Deputatul mai este indignat şi de faptul că autorul investigaţiei ar fi Anatol Mătăsaru şi că acesta şi-a lăsat copilul şi câinele să îngheţe în timp ce fotografia blocul deputatului.

Redacţia CrimeMoldova precizează că Anatol Mătăsaru nu este autorul articolului şi nu are nimic cu politica redacţională. La fel, nu am urmărit scopul de a-l discredita pe deputatul Sergiu Sîrbu pentru activitatea sa de parlamentar. Portalul a publicat anterior mai multe investigaţii despre averile şi casele unor demnitari, procurori, judecători, vameşi. Totodată, ne-am propus drept scop, ca în fiecare săptămână să publicăm câte o investigaţie despre casa unui demnitar public, indiferent de culoarea politică.

În acelaşi context, declarăm că autorul investigaţiei nu l-a acuzat pe Sergiu Sîrbu că nu şi-ar fi declarat proprietatea şi a precizat că în 2015, anul când fratele său i-a donat casa, a luat un credit de 900 de mii de lei, pe care urmează să-l restituie până în anul 2035.

Cât priveşte acuzaţiile că a fost fotografiată şi casa vecinului, ne cerem scuze dacă am greşit. Ne-am orientat după datele din Registrul bunurilor imobiliare şi după cum este poziţionat apartamentul.

Redacţia CrimeMoldova mai precizează, încă o dată, că nu este angajată politic, nu urmăreşte scopul unor răzbunări personale sau pe criterii politice, ci cel de a asigura transparenţă maximă asupra realităţilor din Republica Moldova.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii