Conducătorul ÎM Direcţia Reparaţii şi Construcţie Drumuri din Bălţi, Serghei Pcela, în vârstă de 53 de ani, a fost reținut astăzi pentru 72 de ore, fiind suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu şi poluarea aerului din Bălţi.

Reținerea ar fi avut loc după ce, acum două luni, la Inspectoratul de Poliție Bălți a fost trimisă o informație despre faptul că, pe teritoriul ÎM Direcţia Reparaţii şi Construcţie a Drumurilor, Bălţi sunt depozitate şi arse tone de gunoi, poluându-se astfel  aerul, cu depăşirea normelor stabilite, punând sănătatea oamenilor din localitate în pericol.

Deși poliţia a avertizat angajaţii întreprinderii că vor fi traşi la răspundere, oficialii au ignorat legea.

Dacă va fi găsit vinovat, oficialul riscă până la trei ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 5 ani.

Serghei Pcela a deţinut  anterior funcţia de şef al Departamentului Crimă Organizată Nord şi a fost implicat într-un scandal cu mită. 

El a mai fost implicat și în scandalul legat de o piață din municipiul Bălți, când a fost blocat accesul direct din parcare, spre zona comercială a pieței. Presa a scris atunci că administrația pieței a luat decizia de a bloca accesul, pentru a-l favoriza pe Serghei Pcela, care la fel ar avea o parcare în proprietate și că ar fi o persoană apropiată primarului Renato Usatîi. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii