Noua companie aeriană FLY One, despre care presa de la Chișinău a scris că este afiliată ministrului Justiției Vladimir Cebotari și directorului Autorităţii Aeronautice Civile Mircea Meleca, sfidează Ministerul Transporturilor.

Acest lucru reiese dintr-un document trimis la adresa redacției noastre în care se spune că Ministerul Transporturilor a informat Autoritatea Aeronautică Civilă că noua companie care operează pe piața avia din Moldova nu deține toate actele necesare pentru a opera curse regulate. Ministerul Transporturilor solicită ca Fly One să-și aducă activitatea în conformitate cu legea după care poate să opereze zboruri.

flyone.jpg

Compania aeriană „Fly One” a fost lansată oficial la 23 mai 2016. Reprezentanții companiei susțin că vor oferi, începând cu luna iunie, bilete low-cost pentru rutele regulate spre 9 destinații din Europa și Rusia ca Verona, Parma, Londra, Dublin, Lisabona, Barcelona, Moscova, St. Petersburg, Voronej. 

Acum o săptămână, fostul ambasador al Republicii Moldova la Viena, ex-viceministru de externe, în trecut și membru al Biroului Politic al Partidului Democrat, Andrei Popov declara în cadrul unei emisiuni televizate această companie aeriană a fost lansată pentru a falimenta compania de stat Air Moldova. Diplomatul spune că s-a interesat de activitatea acestei companii și că aceasta preia cu ajutorul funcționarilor de stat cele mai bune rute aeriene ale companiei Air Moldova.

Mircea Maleca, directorul Autorităţii Aeronautice Civile (AAC), ar fi adevăratul partener de afacere al familiei ministrului Justiţiei, Vladimir Cebotari, în cadrul noii companii aeriene Fly One. Oficialul s-ar ascunde în spatele fostului său socru de la Leova. Acest fapt este confirmat într-o scrisoare ce ar fi fost semnată de Mihai Balan, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), ajunsă recent în posesia unui portal de investigații din Moldova.

Surse din rândul Partidului Liberal, susțin că ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc este unul dintre cei care optează pentru disocierea partidului de PD și în special de oligarhul Vlad Plahotniuc.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii