Mai multe copii ale unor documente în care se explică rulajele financiare ale mai multor companii, care în mod special se referă  la creditele obținute de către companii afiliate omului de afaceri Ilan Shor, au fost expediate redacției agora.md.

Unul din documente descrie o schemă aplicată de câteva ori de aceeași companie - Agercom Grup.

Schema funcționa în felul următor: în prima zi se lua credit în lei de la Banca Socială. Suma era convertită în euro apoi transferată pe contul unei companii străine pentru achiziția tehnicii de calcul. A doua zi banii erau returnați, se converteau înapoi în lei și era achitat creditul luat cu o zi înainte.

Autoritățile moldovene au solicitat asistența juridică a organelor competente din Letonia pentru a stabili în continuare fluxul mijloacelor bănești, precum și persoanele care le-au gestionat. La fel s-a solicitat adresele IP de la care erau accesate conturile. Perioada pentru care s-a solicitat informația a fost 1 ianuarie - 31 decembrie 2014. Solicitări similare s-au făcut și către autoritățile din Federația Rusă. Printre companiile despre care s-au solicitat informații se numără și PJSC Khabarovsky Airport. De asemenea, s-au solicitat informații cu privire la conturile bancare deschise de Banca Socială în Privatbank și perioada în care aceste conturi au fost active cu anexarea copiilor documentelor inerente procedurii de deschidere a conturilor bancare.

Precizăm faptul că pe documentele prezentate mai jos nu există nici o semnătură sau alte elemente de autentificare. La fel nu este indicate data la care au fost întocmite.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

8.JPG

9.JPG

10.JPG

11.JPG

12.JPG

13.JPG

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii