Un nou proces penal în cazul licitaţiei privind achiziţionarea camerelor de luat de vederi pentru examenele de BAC a fost pornit săptămâna trecută de Procuratura Municipiului Chişinău. 

Procurorii vor investiga factorii de decizie din cadrul Ministerului Educaţiei.

Procurorul Municipiului Chişinău, Igor Popa, a declarat pentru deschide.md că, procesul a fost pornit în baza unei constatări din oficiu a instituţiei pe care o conduce, după ce în presă au apărut mai multe articole privind circumstanţele suspecte în care a fost clasat dosarul intentat în acest caz.

"În cadrul dosarului penal s-au examinat acţiunile agentului economic, contractat ca să livreze camerele, dar noi acum investigăm acţiunile unor factori de decizie din cadrul Ministerului Educaţiei în privinţa organizării acelei licitaţii. Acest lucru ce face prin prisma articolului 327 - Abuzul de putere sau abuzul de serviciu şi 328 - Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu", a declarat procurorul pentru sursa citată mai sus.

Precizăm că, dosarul penal a fost pornit la 31 mai 2013, în baza unei adresări anonime, privind achiziţionarea camerelor de supraveghere la BAC a fost clasat după doar jumătate de an de investigaţie. Acest lucru s-a întâmplat încă pe vremea când procuror al Municipiului Chişinău era Ion Diacov. 

Diacov, a declarat pentru aceeași sursă că, că dosarul a fost clasat, precizând că, el nu a avut nicio implicare în clasarea acestui dosar.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii