La 11 octombrie a avut loc a treia ședință de judecată în dosarul ex-premierului Vlad Filat, după condamnarea acestuia. La Curtea de Apel Chișinău a continuat examinarea cererii și demersurile părților.

Și această ședință într-un final a fost amânată, la fel ca și precedenta.

Avocatul a precizat că, instanța nu a înmânat încheierea prin care urma să se expună despre cererea în legătură cu ședințele publice.

„Noi am cerut ședințe de judecată publice și hotărârile instanței de judecată atât cât și încheierile să fie pronunțate în ședință publică. Noi am citit peste o săptămână motivarea încheierii și acolo judecătorii au respins în totalitate și ședințele publice și încheierile și pronunțările în ședințe publice.” afirmă avocatul. Popa menționează că apărarea va veni cu o reacție la urătoarele ședințe și reiterează că va insista în permanență ca ședințele să fie publice.

Igor Popa a declarat că, procurorul a cerut ca din proces să fie înlăturați toți ceilalți apelanții, motivând că nu există temei ca cei care au depus apel să participe la ședința de judecată. 

„Noi am depus și alte cereri printre care și aducerea unor martori din Federația Rusă”. 

Popa susține că este vorba despre martorii invocați la ședința trecută, martori care joacă un rol important și la care Ilan Shor a făcut trimitere în autodenunțul său. „Shor face trimitere la 3 aceste persoane care ar fi deținut sume bănești ce ar fi ajuns la Vlad Filat. Este neadevărat, am solicitat ca martorii să fi aduși să facă declarații” a adăugat avocatul.

Ședința de astăzi a fost amânată până la 18 octombrie.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii