Fostul preşedinte democrat al raionului Ialoveni, Lilian Popescu, cercetat penal într-un caz de extorcare a 180.000 de euro, ar putea scăpa de învinuiri.

Cel care a sesizat instituțiile de drept despre faptul că Lilian Popescu ar fi pretins cei 180.000 de euro ca să favorizeze desemnarea firmei sale câştigătoare a licitaţiei publice privind construcţia unui centru de simpozioane a sediului de afaceri european în satul Ruseştii Noi din Ialoveni, Vladimir Balaur, a decis să își schimbe depozițiile în anchetă.

Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție, susține că Balaur acum neagă că fostul președinte de raion ar fi pretins bani de la el pentru a-i favoriza firma la licitație. „Cauza privind schimbarea declarațiilor în fața anchetei a fost trimisă în judecată. În funcție de decizia instanței, dacă îl achită sau îl condamnă, vom putea avansa și în investigațiile cu Popescu”, a declarat Morari pentru portalul Anticorupție.md.

Potrivit procurorului, Balaur se confruntă astăzi și cu alte probleme. O instanță de judecată l-ar fi condamnat pe omul de afaceri pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, într-un dosar care ține de activitatea lui anterioară, scrie aceiași sursă.

Amintim că pe 28 octombrie 2015, procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au făcut percheziţii la domiciliul fostului preşedinte al Consiliului raional Ialoveni într-un caz de estorcare a 180 000 de euro de la administratorul unei companii autohtone. În timpul efectuării percheziţiilor, ex-preşedintele Consiliului nu a fost găsit, acesta a fost anunţat în urmărire generală ca mai apoi să se prezinte benevol la CNA.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii