Alte trei persoane, care ar figura în dosarul bancherului Gorbunțov au fost reținute de procurori, scrie deschide.md, pentru care informația a fost confirmată de procurorul Busuioc.

Potrivit sursei, cele trei persoane reținute ar fi soţia, cumnatul şi un apropiat de-al killerului Vitalie Proca, deținut în prezent într-o închisoare din România. 

 1425605_139058533134554_6927993428689206027_n.jpgFosta soție a lui Vitalie Proca, Tata. Sursa: facebook.com/Tatevic Davidyan

^E2259E785CB4D289457834338BE5D2CFE28BFB505F28FFC4BD^pimgpsh_fullsize_distr.jpgDavid Davitean (dreapta) -  fratele lui Tata, fostul cumnat a lui Proca.

Venera Gasparean, fosta soacră a lui Vitalie Proca a declarat pentru CrimeMoldova că fiica ei, Tata este nevinovată, la fel ca și feciorul ei, David. Femeia consideră că totul este legat de campania electorală și cineva îi implică familia, contrar dorinței ei. Aceasta a mai spus că Tata, care are trei copii cu Proca, a divorțat de acesta. Femeia susține că copiii ei „nu au luat suta de mii de euro, nici un ban”. Venera Gasparnean a confirmat că în apartamentul lor au avut loc perecheziții, dar procurorii nu au găsit nimic. Aceasta susține că oamenii legii i-au rugat fiica să meargă cu ei să vorbească și au reținut-o.

Mama soției lui Proca a ținut să precizeze că fiica sa nu a mai comunicat de 3 ani cu acesta. Femeia este președinta comunității armenilor din Republica Moldova, femeie de afaceri.

Precizăm că tot astăzi, procurorul Valeriu Bodean a declarat în cadrul unei conferințe de presă că au loc percheziții și că urmează a fi reținute și alte persoane.

Anterior, procurorii au anunțat despre reținerea a două persoane ( Valeriu Malarciuc și Serghei Ceban(potrivit lui Usatîi)),  care ar fi intermediat obținerea unor declarații false de la Vitalie Proca în dosarul Gorbunțov, în schimbul a 600 mii de euro.

Reținuții și-au recunoscut vina, declarând că vor colabora cu ancheta.

Urmare a acțiunilor de reținere și declarațiilor de astăzi ale procurorilor, Renato Usatîi, la comanda căruia ar fi avut loc tentativa de asasinare a lui Gorbunțov de către Proca, a venit cu o reacție.

Pe pagina sa de facebook, Usatîii a publicat o înregistrare video în care recunoaște că ar fi transmis o sumă de bani lui Proca, dar nu a precizat valoare și scopul ei.

„Banii i-am transmis eu, confirm. Ce fel de bani și cum i-am dat nu vă dau detalii”, susține Usatîi în înregistrare.

 Acesta a  mai menționat că toate acțiunile lui ar fi fost coordonate cu organe de drept din diferite țări, iar el figurează drept martor într-o anchetă internațională, deja de mai mulți ani.

Primarul de Bălți, care se află în prezent în Moskova, susține că acțiunile procuraturii naționale sunt regizate. El se arată nedumerit de ce judecătorul care l-a eliberat pe Proca, a fost lipsit de imunitate abia peste 6 ani.

Usatîi nu a ezitat să vorbească despre Plahotniuc, menționând că pe acesta îl așteaptă ani grei de pușcărie pentru organizarea unei grupări criminale și că acesta dorește să-l aducă pe Proca în Moldova, pentru a se asigura că ultimul nu va depune mărturii împotriva lui, în ancheta internațională despre care vorbește Usatîi.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii