Tatevic Davidyan, fosta soţie a interlopului Vitalie Proca, a fost eliberată din arest, iar fratele ei, David Davidyan, va sta în arest preventiv încă 12 zile. Judecătoria sectorului Centru a Capitalei a eliberat mandate de arestare, pe diferite termene, pe numele a patru dintre persoanele suspectate că ar fi intermediat  transmiterea a 600 mii de euro lui Vitalie Proca.

Potrivit procurorilor, suma respectivă urma a fi transmisă lui Proca, care îşi ispăşeşte  pedeapsa într-un penitenciar din România, la comanda politicianului Renato Usatîi, pentru ca acesta să declare că nu Usatîi este cel care a comandat asasinarea lui Gorbunţov. Procurorii susţin că 100 mii de euro ar fi fost transmisă familiei lui Vitalie Proca, iar din aceşti bani ar fi fost procurate mai multe bunuri.

Venera Gasparean, fosta soacră al lui Vitalie Proca, susţine că fiica ei a fost acuzată pentru că a vorbit cu fostul ei soţ, dar că nu a primit nici un ban, ci doar nişte jucării pentru cei trei copii ai lui Proca: „Fiica mea, Tata, nu poate să-i interzică să comunice cu copiii, sunt şi copiii lui. De ce ar fi aceasta o crimă? Un apropiat de a lui Vitalie ne-a adus nişte jucării. Oare nu are dreptul un tată să-i transmită un cadou copilului cu ocazia zilei de naştere?  Şi acest om care a transmis jucăriile a fost închis”.

Gasparean susţine că fiul ei David nu a comunicat niciodată cu Proca cât timp acesta se află în detenţie, iar Tata a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-a ales cu o răceală în timp ce s-a aflat în custodia poliţiei.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii