Ion Panait, unul din presupuşii intermediari dintre Renato Usatîi şi Vitalie Proca, a fost eliberat din arest. Judecătoria sectorului Centru al Capitalei a respins joi, 15 decembrie, demersul procurorilor de la anti crimă organizată privind prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului de arestare pe numele lui Panait.

Totodată, instanţa a prelungit mandatele de arestare pe numele lui Valeriu Malarciuc şi David Davitean, ambii suspectaţi că ar fi încercat contra bani, la solicitarea lui Renato Usatîi, să ia o mărturie de la killerul Vitalie Proca în care acesta să nege că liderul Partidului Nostru  l-ar fi angajat pentru a-l lichida pe omul de afaceri, Gherman Gorbunțov.

Valeriu Malarciuc pledează nevinovat şi spune că procurorii îl incriminează tentativă de omor la comandă. Malarciuc a declarat că este prieten cu Vitalie Proca, dar infirmă că ar fi discutat cu acesta la telefon. 

David Davitean, care este fratele fostei soţii a lui Proca, la fel, pledează nevinovat. Mama şi sora lui Davitean susţin că acesta ar fi ostaticul lui Plahotniuc, pentru a-l determina pe Proca să semneze o declaraţie în favoarea acestuia. „Chiar dacă Vitalie a semnat această declaraţie, David nu a fost eliberat. Nu înţelegem ce s-a întâmplat”, a declarat Tatevik Davitean, fosta soţie a lui Proca. 

Ion Panait, care de asemenea pledează nevinovat, s-a abţinut să facă declaraţii. Soţia acestuia spune că Ion l-a cunoscut pe Proca în detenţie, de unde s-a eliberat în anul 2007, iar uneori mai vorbeau la telefon, însă nu cunoaşte nimic despre bani şi soţul ei nu a fost peste hotare. 

Procurorul Vitalie Busuioc s-a abţinut să facă comentarii.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii