Toate contractele semnate de subdiviziunile municipale cu agenţii economici, vizaţi în ancheta privind fraudarea licitaţiilor pentru asigurarea cu produse alimentare a şcolilor şi grădiniţelor, vor fi reziliate.

În acelaşi timp, până la sfârşitul anului curent, în instituţiile de învăţământ preuniversitar şi preşcolar din municipiul Chişinău, produsele alimentare vor fi livrate de ceilalţi agenţi economici, care aveau semnate contracte de achiziţii, şi în privinţa lor nu au fost depistate bănuieli privind calitatea produselor, or, la necesitate, vor fi încheiate contracte cu alţi furnizori.

În perioada imediat următoare, Primăria municipiului Chişinău va iniţia discuţii publice, cu participarea părinţilor şi a reprezentanţilor instituţiilor de învăţământ, privind modul de alimentare a copiilor în şcoli şi grădiniţe, dar şi pentru a iniţia o reformă în domeniu.

Măsurile respective au fost întreprinse ca urmare a scandalului legat de organizarea licitaţiilor pentru asigurarea cu produse alimentare a şcolilor şi grădiniţelor din municipiul Chişinău, dar şi calitatea produselor livrate de către agenţii economici instituţiilor de învăţământ preşcolar şi preuniversitar.

Amintim că, 17 persoane implicate în dosarul licitațiilor trucate au primit mandate de arest preventiv. Dacă vinovăția lor va fi dovedită aceștia riscă până la 25 de ani de închisoare, amendă în valoare de până la 8000 de unități convenționale și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de 10 ani.

Până în prezent, a fost confirmată implicarea în licitațiile trucate a următoarelor companii: Sanex-Comerț, Crinic Grup, Lovis Angro, Draur Grup și Status Prim.

Despre ceilalţi agenţi economici, care au semnat contracte de achiziţii publice în acest an cu subdiviziunile municipale ale DGETS, puteți citiți aici.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii