Astăzi, la Judecătoria Buiucani, s-a  amânat încă o ședința de judecată în dosarul lui Veaceslav Platon. Ședința va continua mâine la ora 11.00, iar instanța va examina demersul procurorilor de prelungire a mandatului de arest pentru încă 30 de zile. 

Amânarea vine după ce procurorul nu a tradus demersul privind prelungirea mandatului de arest în limba rusă.

Apărarea lui Platon declară că, demersul procurorului nu a fost tradus în limba în care vorbește Platon, aşa cum este prevăzut în lege.

Procurorul Andrei Băieșu, susține că până în prezent, Platon a semnat cereri în limba română și nu fost nicio problemă, iar acum avocații folosesc o tactică abuzivă pentru a tergiversa examinarea cazului.

”Ședința a fost amânată pentru a traduce demersul înaintat în limba rusă, Platon cunoaște limba de stat. Azi, la ședință, el a invocat faptul că nu cunoaște anumiți termeni juridici”, a declarat procurorul.

Platon a făcut și astăzi câteva declarații pentru jurnaliști, acesta a menționat că în curând va prezenta probele scrise pe care le deţine împotriva lui Vlad Plahotniuc și că nu aşteaptă o decizie pozitivă din partea judecătorilor.
 
Este de precizat faptul că, instanța de judecată a respins cererea apărării lui Platon de recuzare a unui magistrat.

Totodată, avocatul lui Platon, Ion Vîzdoagă, a comentat recomandarea CSJ, acesta susține că: „Curtea Supremă de Justiție, timp de o zi au lucrat la comanda cuiva și au elaborat această recomandare, ca să ne amendeze la fiecare cerere de recuzare”.

Și Ana Ursachi consideră că: „Nu există riscul de a fi penalizați în realitate, nu ne sperie chestiile astea, ei se supără și vor să vină la muncă pentru 5 minute, să închidă jumătate de țară că așa vrea Plahotniuc, nu vor să stea să aștepte pe holuri”.

De asemenea, avocata consideră drept regretabilă arestarea judecătorilor implicați în schema de spălare a banilor din Rusia și afirmă că, Platon nu are legături cu acest dosar.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii