Viceprimarul, Vlad Coteț, învinuit de corupție în dosarul Primăria, și-ar fi telefonat subalternii, inclusiv pretorul sectorului Buiucani, Valeriu Nemerenco, pentru a-i influența să urgenteze eliberarea anumitor acte administrative, în schimbul unor sume de bani. 

Detaliile au devenit cunoscute astăzi, după ședința de judecată, la care pretorul sectorului Buiucani, Valeriu Nemerenco, a fost audiat în calitate de martor.

Procurorul de caz, Eugen Balan a declarat că la ședință a fost analizat un caz, în care primăria urma să dea acordul pentru construcția unei anexe la un apartament: 

„Pretorului i-a fost solicitat să primească în audiență o persoană care nici nu era proprietarul apartamentului și să întocmească un demers către Primăria municipiului Chișinău în vederea soluționării pozitive a problemei de alipire a acestui spațiu locativ, fapt ce a trezit o bănuială rezonabilă asupra indicațiilor domnului Coteț”, a spus acuzatorul, citat de realitatea.md.

De asemenea, potrivit procurorului, viceprimarul Coteț a fost pus sub învinuire pe acest capăt de acuzare, deoarece a acceptat o numită „mulțumire” din partea persoanei date, dar nu există bănuieli rezonabile că și pretorul ar fi primit o parte din banii oferiți lui Coteț.

Acuzatorul a mai declarat că la următoarele ședințe vor fi audiați alți patru martori, funcționari ai Primăriei.

Viceprimarul Coteț a refuzat să comenteze acuzațiile apărute în urma declarațiilor lui Nemerenco.

Amintim că, funcționarii primăriei și 2 intermediari au fost reţi­nuţi pe 25 mai curent, de CNA, fiind bănu­iţi de coru­pere pasivă, trafic de influență, depă­şi­rea atri­bu­ţi­i­lor de ser­vi­ciu şi fals în acte publice.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii