„Au fost reținute și puse sub învinuire patru persoane din fosta conducere a Băncii Comerciale „Unibank””. Anunțul a fost făcut de către Procuratura Anticorupţie.

Persoanele vizate, sunt învinuite de încălcarea regulilor de creditare, gestionarea defectuoasă şi frauduloasă a băncii şi escrocherie în proporţii deosebit de mari. 

Printre cei reţinuți şi puși sub învinuire figurează fostul preşedinte, şeful-adjunct al direcţiei trezorerie, şefa secţiei verificare a riscurilor de creditare şi un membru al comitetului de creditare ai BC ”Unibank”. 

„Cei menționați, sunt învinuiţi că în intervalul anilor 2013 – 2014 ar fi acordat mai multor agenţi economici 4 credite neperformante în sumă totală de 16 milioane dolari şi 15 milioane euro. Ca urmare a acţiunilor ilegale ale învinuiţilor instituţia bancară a fost prejudiciată în proporţii deosebit de mari, iar la finele anului 2014 a fost instituit regimul de administrare specială la respectiva bancă.” se spune în comunicatul Procuraturii.

Fostul preşedinte al BC „Unibank” este cercetat în stare de arest la domiciliu, în privinţa celorlalţi învinuiţi, care au conlucrat cu procurorii – au fost aplicate măsuri nonprivative de libertate.

Procuratura anticorupţie de comun cu CNA continuă acţiunile de urmărire penală în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în schema infracţională, precum şi stabilirea altor circumstanţe relevante pentru urmărirea penală.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, învinuiţii riscă pînă la 15 ani închisoare.

UNIBANK se află în proces de lichidare după ce a fost devalizată. Este vorba despre acordarea creditelor neperformante care au dus la scoaterea ilegală a banilor din bancă.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii