Două automobilele de lux procurate din Germania cu sute de mii de euro au ajuns în proprietatea a două persoane asociate lui Veaceslav Platon: Elina Cobaleva (fostă soție) și Vitalie Mihailov (persoană interspusă). Automobilele ar fi fost procurate cu bani proveniți din „spălătoria rusească”, scrie rise.md.

Banii pentru automobile se trag de la o ordonanță judecătorească emisă de Valeriu Gâscă, prin care o companie fantomă –Valemont Properties LTD urma să încaseze 400 mln de euro drept o pretinsă datorie.

După primirea ultimei tranșe din această sumă, pe 7 septembrie 2012, Valemont Properties LTD a transferat 250.980 de euro companiei germane Fa. Sviridova Kneippstrae, pentru echipament auto. Peste mai puțin de 3 luni, în Moldova au fost importate două automobile Bentley de model Continental GT V8, procurate din Germania.

În adeverințele de import ale automobilelor au fost trecute informațiile indicate și în plata transferului făcut de Valemont Properties LTD companiei germane, iar ca proprietari apar Elina Cobaleva și Vitalie Mihailov.

Eliba-Cobaliova-colaj-1-1024x584.jpg

Elina Cobaleva, fosta soție a lui Veaceslav Platon. Conduce un Bentley Continental GT, procurat cu bani din Laundromat

Elina Cobaleva s-a căsătorit cu Veaceslav Platon în 2001, iar în 2014 au divorțat oficial. În iulie 2016, când Platon a fost reținut la Kiev, la el a fost depistat un pașaport ucrainean fals pe numele Veaceslav Cobalev – nume asemănător cu cel al Elinei Cobaleva.

Proprietarul celuilalt Bentley, Vitalie Mihailov este originar din aceeași localitate cu Platon – Căușeni.

Vitalie-Mihailov-proxy-2.jpg

Vitalie Mihailov. Sursa: rise.md

Potrivit rise.md, Mihailov figurează și ca asociat și director la Pinar-Com SRL, companie moldovenească implicată în diferite scheme financiare și litigii de milioane cu companii fantomă și offshore.

Mihailov mai apare și drept reprezentant, pe o procură emisă din numele offshore-ului Jet Business Limited, o companie înregistrată în Bahamas, care deține acțiuni la Moldinconbank. În 2009, compania și-a schimbat țara de reședință din Bahamas în Ucraina.

Printre asociații Jet Business Limited se numără și Veaceslav Platon, deținând prin intermediul acesteia 3,76% din acțiunile Moldinconbank.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii