O întreprindere municipală care se ocupă cu vânzarea de arme şi muniţii a ajuns în vizorul autorităților municipale, în urma unui audit efectuat de Curtea de Conturi. La ședința de ieri, 25 iulie, consilierii municipali în frunte cu primarul au menționat că au aflat abia acum de existenţa acesteia şi au dispus să fie iniţiată o anchetă de serviciu.

Întreprinderea municipală „Baikal-Arm” a fost fondată printr-o hotărâre a Consiliului municipiului în anul 2003. Potrivit Inspectoratului Fiscal de Stat, timp de 13 ani, aceasta nu a prezentat nici un raport de activitate, astfel a ajuns pe lista delincvenţilor.
  
„Conform statutului întreprinderii municipale, se va ocupa cu importul, exportul şi comercializarea armamentelor şi muniţiilor. Nu s-au prezentat rapoarte de activitate a acestei întreprinderi din momentul înregistrării şi până acum la Primăria capitalei”, a declarat Veronica Herţa, şefa Direcţiei generale finanţe din cadrul Primăriei Chişinău.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă s-a arătat indignat de situația creată.  

„Mi se pare imposibil ca o întreprindere municipală să activeze şi noi să nu ştim nimic. Ori ar fi fost reorganizată într-un SRL, ori ar fi venit cel puţin după autorizaţie. În lege nu există niciun articol care să permită această activitate”. 

Raportul de audit va fi discutat marţi, 26 iulie, la şedinţa Curţii de Conturi. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii