Ședința Curții Supreme de Justiției privind examinarea dosarului judecătoarei Domnica Manole, privind ridicarea imunității acesteia, a fost amânată până în luna septembrie din motiv că judecătorii sunt în concediu.

„Sunt indignată. Mi s-a spus în față „Veți ajunge la CEDO”. Asta înseamnă că nu îmi vor fi apărate drepturile la nivel național”, a declarat Domnica Manole pentru unimedia.info.

Chiar dacă judecătoarea și avocații ei au solicitat ca ședința să fie deschisă pentru presă, completul de judecată al CSJ nu au permis jurnaliștilor să filmeze.

În susținerea judecătoare a fost organizat protest, mai multe peroane în frunte cu fos­tul pro­cu­ror al Chi­și­năului, Ion Dia­cov, au scandat în fața CSJ: ”Arestați tâlharii, nu judecătorii”, ”Vrem justiție corectă”, ”Jos Mafia”.

Amintim că procurorului general interimar, Eduard Harunjen a învinovăţit-o pe Manole că a procedat cu rea ştiinţă când a decis  să oblige Comisia Electorală Centrală să organizeze referendumul republican de modificare a Constituţiei pentru care au semnat peste 400 de mii de cetăţeni.

Anterior, şi Comisia Electorală Centrală a depus o sesizare la CSM, în care se spune că Domnica Manole a emis o decizie "vădit ilegală" şi a produs "intenţionat o rezonanţă negativă în societate" şi cere luarea măsurilor de rigoare faţă de magistrată. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii