O nouă ședință de judecată în dosarul magistratei Curții de Apel, Domnica Manole, a fost amânată, scrie jurnal.md.
 
În cadrul ședinței, Curtea Supremă de Justiție urma să examineze cererea avocaților privind recuzarea completului de judecată care va examina solicitarea privind contestare a hotărârii CSM, prin care s-a dat curs urmăririi penale în privința lui Manole, însă judecătoarea a fost anunțată că ședința nu va mai avea loc, chiar pe holul CSJ, de către șeful Secretariatului instituției. 

Potrivit jurnal.md, motivul invocat a fost aflarea mai multor magistrați în vacanță și imposibilitatea formării unui complet. 
 
Domnica Manole și avocații ei afirmă că există mai multe abateri procedurale, mai ales că nu a fost anunțată data exactă a următoarei ședințe. 

Amintim că Domnica Manole este cercetată penal după ce a adoptat o decizie prin care a obligat CEC-ul să iniţieze referendumul republican privind alegerea preşedintelui ţării de către popor, la iniţiativa Platformei Demnitate şi Adevăr. Urmărirea penală a fost inițiată de Procuratura Anticorupție după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și-a dat acordul în acest sens, pe data de 31 mai curent. Acum, judecătoarea încearcă să conteste această hotărâre a CSM.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii