Membrii Partidului Nostru au avut o zi „fierbinte” astăzi. Judecătoria Râșcani și Curtea de Apel Chișinău au examinat astăzi dosarul liderului partidului, Renato Usatîi și al unui membru de partid, Felix Grincu. 

În cazul liderului, ședința Judecătoriei Râșcani, în cadrul căreia urma să fie examinată cererea avocaților privind ilegalitatea redeschiderii dosarului penal împotriva lui Renato Usatîi, a fost amânată.

Avocații susțin că ședința a fost amânată din cauza procurorului, iar procurorul susține contrariul.

Astfel, avocatul lui Renato Usatîi, Anatolie Istrati, a declarat că ședința a fost amânată din cauză că procurorul nu a venit cu materialele dosarului penal.

„Ședința a fost amânată până pe 2 decembrie. Cauza a fost că procurorul nu a venit cu materialele dosarului redeschis. Credem că, în mod intenționat, se tergiversează această plângere pe care am depus-o anterior la Judecătoria Buiucani. Este ilegal să se declanșeze o nouă cauză penală pe marginea unui dosar care a fost închis și judecata a emis o hotărâre irevocabilă”, a declarat Istrati.

De cealaltă parte, procurorul Vitalie Busuioc a spus că ședința a fost amânată din cauză că avocații nu au prezentat copia plângerii depuse.

„Apărătorii nu au prezentat copia plângerii, pe când legea îi obligă să facă acest lucru. Eu, ca procuror, nu cunosc esența plângerii. Din câte am înțeles, aceasta este o contestație privind decizia Procurorului General pe una din cauzele penale ale lui Renato Usatîi. Președintele ședinței este în drept să ceară aceste documente”, a spus Procurorul.


În timpul ședinței, circa 200 de persoane, susținători ai Partidului Nostru au protestat în fața Judecătoriei Râșcani, împotriva urmării lui Renato Usatîi. 

ru1.md.jpg

Sursa: ru1.md

La protest au participat și membrul PN în CMC, Ilan Cașu, dar și fostul candidat din partea Partidului Nostru la prezidențiale, Dmitrii Ciubașeco. Aceștia au calificat decizia de redeschidere a dosarului, drept una politică.

Ședința a fost amânată pentru 2 decembrie la ora 11:00.

Tot astăzi, Curtea de Apel Chișinău a examinat cererea de recurs a avocaților lui Felix Grincu, membru PN, cu privire la anularea deciziei instanței de a aplica măsura preventivă sub formă de arest pe numele acestuia. 

Acesta a fost arestat chiar în sala de judecata a Curții de Apel, pentru un termen de 25 de zile.

Susținătorii partidului, în număr de 50, au protestat și în fața Curții de Apel.

Amintim că Grincu a fost reținut pe 18 noiembrie curent, fiind bănuit de escrocherie în proporţii deosebit de mari. El este consilier PPPN în Consiliul orăşelului Vatra, suburbie a municipiului Chişinău. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii