Ședința de judecată la care urma a fi decisă eliberarea mandatului de arestare şi anunţarea în urmărire generală a avocatei Ana Ursachi, a fost amânată pentru 11 noiembrie curent. Judecătoria sectorului Centru a Capitalei a dat curs, luni, 7 noiembrie, demersului avocaţilor, care au solicitat timp pentru a face cunoştinţă cu dosarul.

Procuratura Generală a solicitat mandat de arestare pe un termen de 30 de zile şi mandat de urmărire generală pe numele avocatei. Ana Ursachi este învinuită de procurori că, în anul 1997, ar fi fost complice la o crimă cu fostul ei soţ, Ruslan Moiseev. Aceştia ar fi omorât o profesoară, pentru a o deposeda de locuinţă. Ruslan Moiseev a fost condamnat la 18 ani de închisoare şi deja şi-a ispăşit pedeapsa, iar Ana Ursachi a fost achitată.

Procurorii susţin că au studiat dosarul în baza căruia a fost condamnat Moiseev, inclusiv şi sentinţa, şi susţin că există probe concludente, care o incriminează pe Ana Ursachi. Dumitru Ştefîrţă, procuror la Procuratura pentru combaterea crimei organizate, susţine că a trimis mai multe citaţii pe numele avocatei Ana Ursachi, însă aceasta le-a ignorat.

Apărătoarea pledează nevinovată şi susţine că este ţinta unei răzbunări politice din partea lui Vladimir Plahotniuc, deoarece deţine probe despre implicarea acestuia în mai multe crime, dar şi pentru faptul că este avocata mai multor persoane incomode oligarhului, cum ar fi Veaceslav Platon, Grigore Petrenco, mai mulţi fruntaşi ai Platformei „DA”.

Precizăm că, Ana Ursachi a plecat cu două săptămâni în urmă într-o deplasare în Germania şi nu a revenit.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii