Compania Energocapital, intermediarul care face legătura dintre Energocom din Moldova și MoldGRES, la procurarea de energie electrică.

Potrivit unor materiale ajunse în posesia deputaților transnistreni, doar în luna octombrie a anului 2015 prin intermediul Băncii Comerciale Victoriabank, Energocapital a transferat 2 milioane de dolari într-o companie off-shore din Hong-Kong.

În total potrivit specialiștilor doar în 2015 în zone off-shore de către această companie au fost transferate în jur de 19 milioane de dolari.

Printre materialele puse la dispoziția deputaților de la Tiraspol, sunt înregistrări audio cu reprezentanții Comitetului de Anchetă transnistrean care spun că Evghenii Șevciuk le-a sugerat să nu investigheze acuzațiile venite din partea Sovietului Suprem.

Anterior expertul în energetică Sergiu Tofilat declara că în spatele Energocapital stă liderul de la Tiraspol Evghenii Șevciuk și prim-vicepreședintele PDM oligarhul Vlad Plahotniuc.

Licența pentru compania Energocapital a fost eliberată de Agenția pentru Reglamentare în Energetică din Moldova, iar contractele sunt încheiate cu firma „Energocom”, controlată de Ministerul de Economie. Ambele structuri sunt, în rîndul său, controlate de Partidul Democrat, adică de omul de afaceri Vladimir Plahotniuc.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii