Mai mulți demnitari moldoveni și-au procurat în ultimii ani vile luxoase în localitate Borsec din judeţul Harghita, România, scrie anticoruptie.md.

Printre aceștia se numără academicienii Gheorghe Duca și Stanislav Groppa; fostul judecător Ion Anton; fostul ministru MAIA și actual ambasador, Vasile Bumacov, consilierul și medicul personal al președintelui Timofti, Ion Păduraru și Ion Midrigan. Mai mult ca atât, unii dintre ei nu au indicat vilele în declarațiile de avere.

Președintele Academiei de Științe, acad. Gheorghe Duca și-a procurat o vilă în această regiune anul trecut. Suprafața acesteia constituie 658 mp. Academicianul a declarat că și-ar fi procurat imobilul cu puțin peste 12 mii de euro, în timp ce autorii materialului susțin că valoarea de piață a acesteia ar putea depăși suma de 100 mii euro. Un alt academician și vice-președinte al AȘM, Stanislav Groppa dispune de cea mai mare vilă a moldovenilor proprietari la Borsec.

De asemenea, în aceeași zonă și apropiații președintelui Nicolae Timofti au decis să-și cumpere vile. Unul dintre aceștia este fostul judecător al Curții Constituționale, Ion Anton, care deja locuiește în Borsec. De asemenea, și medicul personal a lui Timofti, Ion Midrigan, care actualmente deţine funcţia de vice-director al Staţiei de Asistenţă Medicală de Urgenţă Chişinău are o vilă în Borsec, pe însă nu a indicat-o în declarația de avere. Un alt apropiat al președintelui care a decis să aibă o casă de lux în stațiunea turistică românească este consilierul acestuia, Ion Păduraru.

În lista demnitarilor cu imobile de lux în Borsec se regăsește și fostul ministru al Agriculturii, Vasile Bumacov, care este în prezent ambasador al Moldovei în Japonia. Vila de la Borsec funcționarul o deține încă din 2010, când era vice-ministru MAIA.

Investigația integrală o puteți citi aici.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii