Astăzi Curtea de Apel a respins recursul avocaților atît în cazul fostului șef al Băncii de Economii, Grigore Gacikevici cît și în cazul viceprimarului, Vlad Coteţ.

Avocații lui Gacikevici au cerut orice măsură de arest numai nu în izolator.
„A fost respins  pentru a treia dată recursul apărării cu privire la prelungirea mandatului de arest Grigore Gacikevici. Consider că arestul este neîntemeiat, dar nu avem decât să ne conformăm deciziei instanței de judecată. Cred că nu sunt temeiuri pentru izolarea lui de societate. La moment nu ni s-au adus la cunoștință careva materiale din cauza penală. Urmărirea penală este în derulare”, a declarat avocatul lui Gacikevici.

Gacikevici a fost reținut la începutul lunii decembrie 2015 și este învinuit de procurori într-un dosar penal pornit pe faptul încălcării regulilor de creditare în perioada în care deţinea funcţia de preşedinte la BEM.

Aceeași instanță  a decis că Vlad Coteţ rămâne arestat pentru încă 25 de zile, acesta se află în Spitalul-penitenciar nr. 16 din capitală, unde urmează un tratament. Funcționarul a acuzat agravarea stării de sănătate în momentul reţinerii, medicii diagnosticându-l ulterior cu hipertensiune arterială esențială, cardiopatie hipertensivă.

Coteţ au fost reținuți pe 25 mai de CNA într-un dosar de corupție în care mai figurează doi intermediari și un inspector principal de la Inspecția de Stat în Construcții.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii