În cadrul interviului acordat astăzi pentru ZDG  de procurorul general interimar, Eduard Hărujen a fost discutat și dosarul primarului de Orhei, Ilan Shor.

Procurorul general interimar a declarat că se lucrează intens ca dosarul Shor să fie trimis în judecată și ca primarul Orheiului să fie menținut în dentenție. Aceasta pentru ca Shor să nu fugă din Moldova. 

Hărujen a mai menționat că se confruntă cu avocați buni, deoarece astăzi oamenii își permit să angajeze avocați buni.
Întrebat dacă protestele în susținerea lui Shor influențează procurorii, Hărujen a răspuns cu nu.

Potrivit procurorului, dosarele cu implicarea așa-numitului „grup Shor”, fac parte din trei grupuri de dosare inițiate cu privire la furtul miliardului din sistemul bancar. În dosarele legate de companiile lui Shor, care vizează anii 2013-2014, se investighează cesionarea ilegală a datoriilor istorice unor firme off-shore cu termen de scadență până în 2008 și sustragerea, prin intermediul unor firme afiliate a peste 10 miliarde de lei. Hărujen a menționat că în aceste dosare, în afară de Shor mai sunt 9 persoane învinuite. 

Totodată, acesta a declarat că dosarul miliardului furat prin BS, UB și BEM în 2014 și cel al creditelor neperformante, nu este unul și același subiect.

Amintim că în prezent, Shor se află în arest preventiv, într-un nou dosar penal pentru escrocherii și spălare de bani.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii