Judecătoria Buiucani a admis astăzi demersul procurorului cu privire la prelungirea mandatului de arest în privința lui Ilan Șor. Astfel, primarul de Orhei va rămâne până pe 19 decembrie curent, în arest la domiciliu.

De asemenea, la ședința de astăzi partea apărării a înaintat câteva demersuri, însă examinarea lor a fost amânată pentru 1 decembrie. 

Atât Ilan Șor, cât și avocații săi au declarat din nou, că decizia instanței a fost una ilegală. Avocații au mai precizat că partea acuzării vine de fiecare dată cu aceleași argumente în ceea ce vizează prelungirea mandatului de arest. Aceștia au spus că vor ataca decizia instanței Buiucani, la Curtea de Apel.

Totodată, partea apărării a declarat că ei au cerut de fiecare dată ca ședințele să fie deschise, însă la solicitarea procurorului, acestea au caracter închis.

Reamintim că Ilan Șor este cercetat într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani la BEM. Potrivit acuzării, suma creditelor neperformante acordate de BEM, în perioada în care Ilan Shor era preşedinte al Consiliului de Administrație, se ridică la 13 miliarde de lei. În apărarea sa, Șor a declarat că ar fi acționat la indicațiile fostului premier, Vlad Filat.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii