Un proiect ambiţios al unei firme din Chişinău privind construcţia unui complex rezidenţial de vile de lux a pus pe jar locuitorii satului Truşeni din apropierea Chişinăului. Oamenii sunt indignaţi că proiectul, care a demarat fără ca ei să fie consultaţi, le-ar fi prejudiciat bugetul local cu cca 11 milioane de lei şi i-ar fi lăsat fără 6 hectare din imaşul satului. Mai mult, locuitorii din Truşeni sunt nemulţumiţi de administraţia publica locală, care, potrivit lor, „în loc să lucreze pentru locuitorii satului, îşi fac doar interesele lor” şi cred că oamenii legii le-ar proteja pretinsele fărădelegi comise de aceştia.

Este vorba despre proiectul „Green Villas” al firmei de proiectări Software Centre în parteneriat cu AVEconstruct SRL, ambele întreprinderi având tangenţe directe cu inginerul cadastral din Truşeni, Dinu Severin.

Teren agricol pentru construcţia vilelor

Terenul agricol cu suprafaţa de aproape 30 de hectare din posesia SRL Software Centre face parte din extravilanul comunei Truşeni şi este situat între moşiile miliardarului Anatol Stati şi a cunoscutului producător de mobilă, Iurie Borş. Firma a intrat în posesia terenului, o parte care este acoperit de o livadă, în 2013, începutul anului 2014. Terenul fusese împărţit în mai multe parcele, unele fiind alocate locuitorilor din Truşeni pentru grădinărit. 

certificat.jpg

certificat2.jpg

Pe pagina „Green Villas” de pe reţeaua de socializare Facebook, autorii proiectului încearcă să-şi convingă potenţialii clienţi prin aceia că, pe lângă faptul că terenul se află în apropiere de Capitală, cca 4 km, este situat într-o zonă ecologică, cu aer nepoluat, în apropiere de pădure.

Totodată, proiectanţii au promis viitorilor locatari o infrastructură modernă în zonă.

Precizăm că localitatea Truşeni este foarte atractivă pentru cei cu buzunarele pline. În această zonă, preţul unui teren pentru construcţii cu suprafaţa de 6 ari oscilează între 50 şi 70 de mii de euro. Aceste cote nu sunt atinse de terenurile agricole, care costă cu mult mai ieftin, câteva mii de lei. Este cunoscută schema, folosită în ultimul timp de mai mulţi afacerişti, care procură la preţuri derizorii terenuri agricole de la locuitorii din suburbii, apoi prin diferite scheme schimbă destinaţia terenurilor şi le vând la preţuri pipărate.

Schimbarea destinaţiei terenului

Pentru ca să poată continua proiectul, conform legislaţiei era nevoie mai întâi de schimbarea destinaţiei terenului agricol şi trecerea acestuia din extravilan în intravilan, procedură ce ţine de competenţa exclusivă a consiliului local.

Concomitent cu perfectarea contractelor de vânzare-cumpărare a terenurilor, administraţia Software Centre demarează şi procedura de schimbare a destinaţiei terenului.

planul.jpg

La 4 iunie 2014, consilierii locali din Truşeni adoptă o decizie, care, ulterior, se transformă într-un măr al discordiei pentru afacerea „Green Villas”.

Prin decizia respectivă se dă curs procedurii de schimbare a destinaţiei terenurilor.  Totodată, Consiliul comunal Truşeni acceptă  încă un demers  al SRL Software Centre, prin care oferă 6, 418 ha din moşia satului în locul drumurilor şi amenajărilor de utilitate publică, care urmau a fi construite în viitorul complex rezidenţial „Green Villas”. Mai mult, decizia din 4 iulie 2014 îl împuterniceşte pe Ion Apostol, primarul comunei Truşeni, să semneze din numele Consiliului  documentele privind cedarea către SRL Software Centre a celor aproape 6 hectare şi jumătate de teren aflate la balanţa administraţiei publice locale.

decizie.jpg

Fără ca să mai aştepte decizia definitivă a Consiliului privind schimbarea destinaţiei terenurilor, în lipsa unui plan de urbanism aprobat de Consiliul municipal, precum şi a autorizaţilor în construcţie, se dă start construcţiei de vile la „Green Villas”, fiind ridicate cel puţin 30 de vile cu 2 şi cu 3 nivele. 

Ulterior, Inspecţia de Stat în Construcţii constată ilegalitatea construcţiilor şi amendează firma. Sursele noastre au arătat că amenda a fost achitată, însă nu s-au luat în calcul şi indicaţiile privind demolarea construcţiilor ilegale.

Primarul înstrăinează aproape 6 hectare din moşia satului

La 28 aprilie 2015, primarul de Truşeni, Ion Apostol, semnează cu administraţia SRL Software Centre contractul de schimb, prin care cedează din moşia satului 5,6 ha de teren, în locul terenului pe care vor fi construite drumurile în Complexul „Green Villas”. Potrivit înregistrărilor cadastrale, la baza tranzacţiei se află  Decizia Primăriei nr. 3/2 din 04.06.2014.

/upload/iblock/07b/07b0cf7d8863e26011d703ad45eaa55b.pdf

Tranzacţia i-a supărat pe o bună parte a locuitorilor din Truşeni, care cresc animale în gospodărie, deoarece terenul respectiv era folosit ca păşune. 

teren.png

Toamna trecută a fost arată o porţiune din acest teren. Oamenii din sat spun că lucrările agricole ar fi efectuate la comanda primarului Ion Apostol. „Cineva care lucrează la moşia lui Stati mi-a spus că primarul a închiriat de acolo un tractor mare şi a arat terenul”, ne-a spus S., un locuitor din Truşeni care ne-a rugat să nu-i divulgăm numele. 

Consilierii se opun

Planurile afaceriştilor sunt date peste cap o dată cu alegerile locale din iunie 2015, în urma cărora se schimbă configuraţia politică a Consiliului comunal Truşeni. Puşi în faţa faptului de a semna decizia de schimbare a destinaţiei terenurilor, o parte din consilieri se deplasează la faţa locului ca să constate că la „Green Villas” lucrările de construcţie se desfăşoară în toi.

Totuşi, la nivel local, se formează o alianţă PDM-PL, care votează schimbarea destinaţiei pentru o parte din terenurile din „Green Villas”. Adevărul însă, constă în faptul că este schimbată doar destinaţia terenurilor pe care s-au construit sau se prevede construcţia de vile, nu şi a terenurilor aferente fiecărei vile. Astfel, în bugetul local nu au ajuns mai multe milioane de lei, taxe  pe care urma să le plătească firma.

trușeni.jpg

La 26 ianuarie 2016, consilierii PL şi PDM din Truşeni adoptă Decizia 1/7 privind schimbarea destinaţiei  terenurilor proiectate pentru construcţia drumurilor şi amenajărilor de utilitate publică pe teritoriul „Green Villas”. Deoarece în aprilie 2015 a fost efectuat schimbul de terenuri dintre Primărie şi „Green Villas”, ultimii au economisit câteva milioane de lei care ar fi putut să ajungă în bugetul local.

Decizia din ianuarie 2016 a Consiliului comunal Truşeni a fost suspendată de către Oficiul teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat, care a constatat că documentul a fost emis cu abateri de la legislaţie.

raspuns.jpg

Cine stă în spatele afacerii „Green Villas”

SRL Software Centre, care deţine în proprietate cele aproape 30 de ha unde a demarat proiectul „Green Villas”, este înregistrată juridic şi îşi are sediul în oraşul Chişinău, pe strada I. Creangă 6 V, peste drum de Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”. Întreprinderea are drept domenii de activitate comerțul cu ridicata al materialelor lemnoase, al materialelor de construcție și echipamentului sanitar, al mașinilor și echipamentelor pentru industria minieră și construcții, comerţul cu amănuntul în magazinele specializate, cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii, închirierea mașinilor și echipamentelor pentru construcții, editarea de programe pentru calculator şi consultanţă în domeniu etc.

În calitate de fondatori ai întreprinderii figurează Elena Agafonova şi Svetlana Ghetmanciuc. Elena Agafonova a figurat în calitate de administratoare a SRL Geoinventprim, care este  la fel înregistrată pe str. Ion Creangă 6V din Chişinău şi o are în calitate de fondatoare pe Tatiana Barac-Severin, care este soţia lui Dinu Severin, inginerul cadastral din Truşeni. 

familia severin.jpg

Inspectorul cadastral al Primăriei Trușeni, Dinu Severin şi soția sa, Tatiana Barac Severin. Sursa foto: facebook.com

Ulterior, în calitate de administratoare a firmei a fost înregistrată Tatiana Barac-Severin, iar Dinu Severin a fost inclus în lista fondatorilor. În iunie 2016, în calitate de administrator al firmei a fost numit Iurie Coliţă. Acesta este administrator al firmei AVEconstruct, partenera Software Centre în proiectul „Green Villas”, care de asemenea îşi are sediul şi adresa juridică pe strada I. Creangă 6 V.

Printre fondatorii AVEconstruct SRL figurează Andrei Şmîgaliov. Acesta a fost împuternicit prin procură în 2014 de către Vadim Olaru, să reprezinte interesele companiei Software Centre.

procura

Tatiana Barac-Severin este fiica lui Mihai Barac, proprietarul de facto al SRL Geoinfosistem, o firmă prestatoare de servicii de proiectare, urbanism, inginerie și servicii tehnice legate de construcții civile. Mihai Barac a avut statut de învinuit într-un dosar penal pentru fals de acte publice într-o schemă de însuşire a unui teren în oraşul Străşeni. Iniţial Mihai Bairac a fost achitat de către instanţa de fond şi cea de apel, însă Curtea Supremă de Justiţie a transmis dosarul la rejudecare.

Despre Mihai Barac se mai spune că ar fi fost suspectat şi în dosarul fostului primar de Truşeni, Mihail Secrieru, învinuit de către procurorii Anticorupţie pentru scheme cu terenuri din proprietatea publică. 

Sub pretextul că au nevoie de servicii cadastrale, reporterii CrimeMoldova, au intrat în oficiul SRL Geoinventprim. O angajată ne-a spus că firma soluţionează orice problemă de ordin cadastral şi ne va ajuta să schimbăm şi destinaţia terenului, din agricol în teren pentru construcţie. Cât priveşte întrebările ce ţin de contracte şi preţuri, urmează să le discutăm cu Tatiana Barac.

Pe o masă din oficiul Geoinventprim am văzut proiectul „Green Villas”. „Da, noi construim. Am procurat terenul, am făcut proiectul şi construim”, ne-a răspuns angajata.

Ce spun consilierii din Truşeni şi experţii funciari

Consilierul de Truşeni, Iurie Madan, susţine că funcţionarii implicaţi în schimbul de terenuri dintre Primărie şi firma Software Center au trecut limita legalităţii şi au păşit pe tărâmul penal. „ Legea exproprierii prevede o procedură specială în cazul exproprierii pentru interes public. Această procedură nu s-a respectat. Nu văd care ar fi interesul public al localităţii Truşeni în acest caz. Este o schemă, prin care băieţii şmecheri s-au eschivat de la achitarea taxelor în bugetul local şi au mai acaparat un teren din moşia satului, fără ca să achite pentru el”, ne-a spus alesul local.

Pavel Movilă, un alt consilier local, este de părerea că primarul ar fi folosit în nişte scheme murdare, deoarece ar fi şantajabil.

A.C., expert în drept funciar, a declarat pentru CrimeMoldova că principala vină o poartă administraţia locală, care nu a consultat cetăţenii: „Legea permite exproprierea în interes public şi schimbarea destinaţiei terenurilor. Dar înainte de aceasta, trebuia să fie elaborat un plan urbanistic al terenului, să se discute cu locuitorii satului în ce măsură este necesar pentru localitate proiectul „Green Villas”, dacă le afectează sau nu interesele. Puteau să facă chiar şi un referendum local. Acuma, că oamenilor le-a fost luată păşunea, cred că scandalul va fi unul pe măsură”. 

Primarul de Truşeni: „Ce are Crime cu bugetul Primăriei Truşeni?”

ion apostol.jpg

Primarul Trușeni, Ion Apostol. Sursa foto: truseni.md

Solicitat de CrimeMoldova, Ion Apostol, primarul democrat al comunei Truşeni, a avut o reacţie nervoasă când a aflat despre problema care ne interesează: „Nu înţeleg de ce vă interesează acest subiect. Stimam organizaţia voastră, dar dacă vă interesaţi de asta, n-o mai stimez. Dacă a ajuns să se intereseze Crime de bugetul Primăriei Truşeni, apoi îmi iau lumea în cap şi mă duc. Sau poate vreţi procente de la Consiliu? Totul s-a făcut legal, a fost comisie. N-a mai dat primarul nimic, căci eram acum închis. Noi suntem monitorizaţi de organe, iar eu personal respect legea”. 

Totuşi, primarul de Truşeni a recunoscut că s-a construit ilegal. „Ce fel de consultări publice? Este vorba de proprietate privată şi fac ce vor. D-voastră dacă vă construiţi o casă, apoi întrebaţi jumătate de sat dacă se poate să o construiţi? Da, au construit fără autorizaţie, dar au fost amendaţi şi oamenii au achitat amenda”.

După aceasta, edilul a venit cu sfaturi: „Voi cereţi documente de la cei care v-au spus. Spuneţi-le aşa: Daţi-mi documente şi eu voi scrie aşa un articol despre Dl primar! Dar aşa, dacă nu aveţi documente, nu puteţi scrie”.

Întrebat ce crede despre faptul că unii consilieri din Truşeni opun rezistenţă proiectului „Green Villas”, Ion Apostol a declarat: „Au cerut să le dea câte o casă gata făcută, dar au fost refuzaţi. De asta le pun oamenilor beţe în roate!”

Investigații, Trușeni, corupție
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

MATASARU

24:67 18.02.2017

o solutie pentru cei din Truseni de a discuta problemele comunei si alte evenimente
https://www.facebook.com/groups/1648755345212025/?pnref=story

Ответить

Fost consilier PL

24:67 12.02.2017

Am la mine o gramada materiale compromitatoare ce tine legat de Ileana si Dinu ansa le voi prezenta numai unui procuror onest oamenii din sat pe mine ma stiu sant serios

Ответить

Alexandra

24:67 12.02.2017

Da.....din ce in ce ese la iveala niste lucruri care oamenii din sat nici nu banuiau ca si poate intampla asa ceva,deja nu mas mira ca tot aici in Truseni se va gasi si miliardul furat...

Ответить

Ion

24:67 12.02.2017

Mult stimati consilierisa inteleg ca la sedinta consiliului ce va avea loc Dinu va trebui sa va mai dea o explicatie de data aciasta impreuna cu prietena sa Elena Lupescu,sau o sal ertati ca nu cumva sal stresati ca el cand se streseaza nu poate lucra,el e doar gaina care aduce oaua de aur in primariea de la Truseni.?

Ответить

Nelu

24:67 12.02.2017

.........cate ceva am auzit si eu cadva Elena Lupascu de la Pl fiiind viceprimar au avut un conflictcu Dinu ,nu au putut imparti ceva ,dansa sa adresat la nepolul ei politist Procopie Vitalie,el repede ia gasit ac de cojoc lui Dinu,si la arestat fiind intemnitat a fost vizitat de Elena Lupascu facand tratat de pace cu conditia ca de fata lumii ei nu se pot suporta unul pe altul,mai mult ca atatei de atunci au inceput sa lucreze impreuna asupra unor proecte de deposedare a primariei de terenuri,si de fiece data cand cei doi parteneri intampinau dificultati apelau la VitalieProcopie,....daca cineva stie ceva mai detaliat va rog sa spuneti versiunea care o stiti vreau sa stiiu

Ответить

Centru

24:67 12.02.2017

Dind toti consilierii di truseniElenalupascu este cea mai cinstita si onesta va veni vremiea si feti regreta pentru asa invinuiri in adresa ei

MM

24:67 12.02.2017

Da de unde ma rog primaru are bani pentru bodiguarzi,da cui ma rog ii trebuiie el,sasa vaidicapu lui bolnav ,gras ca un porc ,age gavue cine as mai ee pacatele lui,sanca so mai legat cu vrajitoarele halal de capu lui,nu cumva saduce si vrajatarele in primarie

Ответить

Centru

24:67 12.02.2017

Oricum ca Vitalie Procopie este cel mai potrivit om din sat pentru a fi primar asa socot eu si asa socoate o gramada lume din sat asa ceva nici nu se niscuta

Ответить

Grozav

24:67 12.02.2017

De vede că sunteți mătușa lui Procopiu fi primărie și acum îl promovat,îi faceți campanie electorala pt următorul scrutin...Mai bine sa vă povestească Madam Liuba cum a deposedat-o te teren acest polițist în complicitate cu voi de la primărie și cum intimidează lumea sa cedeze terenurile în favoarea lui Dinu...

Consilier PD

24:67 11.02.2017

Am si eu o ipoteca doar o ipoteca ,timpul va arata daca se va adeveri sau nu presupun ca toate bisnesurile lui Lilian ANDRIES finul de cununie a lui Dinu Severin ,sunt impreuna cu nanasul sau ,toti banii care ii agoniseste Dinu din schemele sale ii spala prin Casa Alba si Supraten ,de aici se explica si faptul ca mereu cand il gasesti pe DInu Severin ori la Casa Alba ori la Supraten,chiar si lucratorii la aceste doua localuri spun ca aci Dinul Severin se comporta ca un patron,oricum in caz ca nu este adevarat finul si cu nasul impreuna au posibilitatea ca la prima sedinta de consiliu care va fi sa infirme aceasta ipoteza totodata argumentand declaratiiile lor...

Ответить

PLDM

24:67 12.02.2017

Voi mai bine vati apuca sa faceti ceva bun pentru sat ca de cand sunteti in primarie nati facut decat sai ridicati pantalonii lui Ion,dar lui Liliun sai dati pece sa nal mai suflati in fund ca el lucreaza baitul

Centru

24:67 11.02.2017

Domnulle Harunjen cred ca confundati ceva pe Vitalie Procopie al cunosc de mic a primit o educatie nemaipomenita de buna de la parinti,la scoala a invatat numai pe 9 si10 are multi prieteni,totul ce a obtinut numai cinstit este o persoana foarte si foarte ambitioasa si nu a facut rau nimanui insa dvostra mil prezentati altfel eu pentru el bag amandoua mani in foc

Ответить

Harujen

24:67 11.02.2017

intrebati-l de cate ori a picat exmanele de intrare la Acadermia de Politie...*Nu a reusit 3 ani la rand...

Nelu

24:67 11.02.2017

Azi am fost la CNA si am intrebat daca se vor sesiza referitor la toate ilegalitatile care se produc in primarie de la Truseni si miau spus ca nu e de competenta lor .
Tot azi am aflat ca Ion Apostol si Dinu Severin deja au INANIT NISTE PERSOANE CARE SAI APERE de oamenii jigniti si nedumeriti din san care se duc la primarie sa ciara explicatii si socoteala de la cei doi ,ce se intampla in sat, mai interesnt este ca acele persoane au un trecut criminal .Domnule ministru a MAI paote va autosesizati macar pe acest caz sau tot nu este de competenta voastra sa aparati oamenii pasnici de aceste elemente criminale ,consider ca daca nu veti interveni promt oamenii din localitatea noastra se vor teme ingenere sa mai mearga la primarie.Inca nu stiu daca acele elemente criminale au vre-o indicatie cui sa permita sa intre in primarie si cui nu,nu mas mira ca o anumita categorie de persoane posibil si consilieri locali deja sunt in lista care nu trebuie sa aiba aces in localul primariei.

Ответить

Igor

24:67 10.02.2017

Da cum sevede cei doi au dat de o fabrica de bani

Ответить

SV

24:67 10.02.2017

Iata acum vom vedea reactiiile fiecarui consilier imparte,iata acuma vom vedea cine din ei au verticalitate si cine din ei inca ii mai raman credinciosi HAZIAINULUI,numai ca vreau sa le amintesc tuturor consilierilor ca dansii trebuie sa slujeasca oamenii care iau ales nu HAZIAINUL,oameni buni la alegerile locale toti candidatii la consilieri tineau o gura :TREBUIE DE ALES OAMENII CI NU PARTIDELE vedeti cum sau scurvit acei oameni care aim ales,vedeti cum sau aliniat in fata HAZIAINULUI

Ответить

Eu

24:67 12.02.2017

Deja e prea tarziu de de virbit despre verticalitate ,aici in sat deja din ce in ce mai des oamenii vorbesc despre alegeri anticipate ,pe oameni iau atins la suflet cand au aflat ca primaru cu dinu au vandut sesul unde oamenii din sat isi pasteau animalele si de banii care iau incasat au dat o fuga pana in tailanda la odihna,iar bisorogii de consilieri se fac morti in papusoi ziua in amiaza mare ,despre ceverticalitate mai merge vorba,alegeri anticipate si gata astai dorinta satenilor...

Centru

24:67 10.02.2017

Toata scapare e la Vitalie Procopie el a curatat primariea de la Truseni de talhari si rautate de atatea ori o va curata si de data esta,nu degeaba oamenii din sat spun ca el este salvatorul Truseniului,eaca asa oameni noua ne trebuesc in primarie ...

Ответить

Harujen

24:67 10.02.2017

degraba va v-om demonstra cine e Vitalie ....*e unul care tine krahsa la aceste scheme de deposedare a terenuri si salvatorul de puscarie a lui Barac,....dinu..

Eu

24:67 10.02.2017

A trecut ceva timp insa eu nu vad ica nii o reactie nici din partea vui VANIUSA nicici din partea dobitocului de DINU ,sa iasa undeva sa spuna oameni buni nu estete adevarat noi suntem cinstiti si corecti iata avem si dovezi,insa cineva doreste sa ne murdareasca si sa ne calce in piciare onoarea si demnitatea,dece?dece? Nu faceti asa domnilor demnitari de stat ??????????????

Ответить

Fundatura

24:67 09.02.2017

Jos primarul,de azi inainte el nu mai e primarul nostru,noua ne promitea atate ca vaface pentru maxala numai cum apar bani face,abia acuma am inteles ca am fost mintiti atata vrema,noi am faut agitatii electorale pentru el iar el inca nu a facut nimic pentru noi,inschim are bani pentru odihna in Tailanda ,cu salariu de primar? JOS PRIMARUL.rugam pe cei de la CNA sa vina sa sil ea satul nu mai are nevoie de asa element criminal JOS PRIMARUL DAM PRIMARUL LA GUNOI

Ответить

MM

24:67 09.02.2017

Sfatul meu sa nuva legati cu Vaniusa el ara o vrajitoare la DURLESTI in deal care il ajuta sa iasa din toate greutatile,nu dealta dasa nu va faca el niste probleme si mai mari cu ajutorul magiei negre

Ответить

Ion

24:67 09.02.2017

Da pana oamei din sat se hotaras ce sa faca cei doi fac bani mai departe

Ответить

PJ

24:67 09.02.2017

Oameni buni noi stam ici si barfim ca niste lasi trebuie sa fim mai hotarati haideti sa stabilim o zi si sa mergem tot satal la primarie si sai scoatem pe cei doi potlogari de urechi din primarie apoi sal aducem pe parintele Andrei sa sfintiasca localul primarieii,de candai lumea la orice impas in vreo localitate popa a fost alaturi de sateni Parinte Andrei ar trebui si mata sa fii alaturi cu oamenii din sat

Ответить

Ivascova

24:67 09.02.2017

Dinu este exact ca Teleacea si cind va pleca in locul lui va fi unul similar

Ответить

Eu

24:67 09.02.2017

Sencere felicitari primarulu VANIUSA cu neplacerile care le are ,nu te indispune din cand in cad te vom vizita la puscarie

Ответить

kkk

24:67 12.02.2017

interesant articol. Cunosc aceste scheme fiindca am fost si eu consilier în comisia funciara si de licitatie pîna în 2011. Dar aflînd ca se fac aceste smecherii au esit di aceasta comisie atunci. tOAMNA ANULUI 2011 DUPA MANDAT AU FOST DE LA CORUPTIE LA TOTI CONSILIERII TRUSENI CU PERCHEYITII. îÎnclusuv si la mine. Eu în patru ani nam avut nimic de la cei ce vindeau loturi. Si pentru ca am fost cinstit NAM AVUT PROBLEME CU POLITIA.
Ceciorul lui Barac la primarie la noi este arfitector daca nu ma insel, în locul unui prirtrn de al meu care a lucrat vreo jumate de an acolo.
Ответить

vio


Este in puterea noastra - a locuitorilor satului sa iesim in fata primariei si sa cerem investigatie si pedeapsa respectiv pentru toti cei implicati. Este evidenta schema frauduloasa aplicata de Barac batrinul, fiica, ginerele si finul acestora. Acum sunt cu buzunarele pline si rid de "naivii" truseneni care au inghitit bombonica . Oameni buni DESCHIDETI ochii - putem face ordine trebuie doar sa vrem si sa fim insistenti !!!! Trezirea !!!!

Alexandra

24:67 09.02.2017

Din toate acestea a aparut si partea pozitiva pentru comunitata,intro bataie de palma Truseniu a devenit foarte popular in Moldova,neaparat Truseniu trebuie introdus in traseul turistic din Moldova,complehul turistic de la Butuceni pentru a deveni renumit a avut nevoie de ani de zile insa comunitatea noastra gratia acestor doi GENTELMENI intro clipa,poate asa vom reusi sa atragem si turisti straini,atuni si acele vile ce se construesc vor prinde bine...

Ответить

George

24:67 09.02.2017

Da ...numi vine sa cred la aleger vorbeau cu totii asa de frumos credeam ca de a doua zi va fi Comunizmul la noi in sat iar acum cuvinte nu am 23 consilieri si toti impotenti in fata primarului si a lui dinu oameni buni sunteti maturi nu va e rusine macar de familiile voastre,ce pilda dati copiilor vostrii cand eii va vad racom in fala lui Dinu ,fu oribil

Ответить

Ion

24:67 09.02.2017

Dupa as scandal in Truseni nu stiu cine va vota PDul vreodata

Ответить

SV

24:67 09.02.2017

Si dacaa a venit timpul sa spalam rufel in public asa sa fie,totul ce sa facut inprimarie pana acuma nu sa putut face fara o singura persaoana d-na Burduja Margareta ea este si ochii si urecile in primarie ,dupa ce consilierii pleaca acasa de la sedinta impacati cu chipurile ca au mai facut cava bun pentru sat,ea modifica unele decizii deja votate dupa placul lui Dinu,dansa e doar secretara consiliului multi din consiieri nici nu banuesc asa ceva,..stimati consolieri votati,votati nu conteaza cum votati conteaza cum secretara voastra tapeaza,daca nu ma credeti puteti verifica deciziile ce au vreo tangenta cu Dinu

Ответить

secrieru

24:67 09.02.2017

Nu e tarae ogheala dansul e ZUBNIC...a absolvit si el universitatea de medicina ca orice primar

Ответить

Alexandra

24:67 09.02.2017

Acuma totul va decide oamenii daca ei vor dori sa maifie pradati si mintii de catre Primar for fi atata timp cat vor dori ei

Ответить

Harujen

24:67 09.02.2017

nici lui Apostol ,nici lui Barac n-o sa-i faceti nimic.Apostol s-a vandut de la PLDM ,PD-ului cu conditia sa fure si-i va fi asigurata krasha ,la fel si cu Barac ca a iesit basma curata din ultimul arest cu deposedari de loturi si fals in acte publice.....findca au krasha in Procuratura Anticoruptie ,CNA....

Consilier local

24:67 09.02.2017

Iata de ce cand primarul pleaca inconcedi atunci si Dinu ei pleaca mereu impreuna cu familiile lor la odihna,nui nimic la puscarie tot impreuna vor merge ,isi vor lua si fotografiile si isi voraminti din can in cand

Ответить

Pavel

24:67 09.02.2017

Da Dinu acesta este foarte viclean va inchipuiti el impreuna cu finul sau Lilian Andries au pus
la cale asa schema incat iau dus de nas pe atatea consilieri cand cipurile au format o majoritate in consiliu asa cum a dorit primarul,insa ei iau folosit pe toti ca pe niste prezervative ,iar pana la urma tot ei culeg laurii viceprimarul lor PLDM,devine primar,primarul actual la puscarie,oare vor reusi pana la urma sa manipuleze in continuare majoritatea consilierilor cine stie

Ответить

elena

24:67 09.02.2017

pentru mine ramane o enigma cum acest individ a ajuns primar. la scoala a fost o taraie ogheala. e un incult si analfabet. nu mai vorbesc ca are un limbaj de lemn. am vazut pe internet sute d epoze cu ele si pupaza lui in Japonia, Tailanda. pe ce bani? e functionar public. ce face CNA? E SIPERICOL PUBLIC, TREBUIE URGENT IZOLAT

Ответить

Artem

24:67 09.02.2017

In satul acesta decide totul un singur om Dinu Severin el este CARDINALUL el a fos infiltrat ca in spion de catre socru sau Mihai Barac in primarie si acuma fura si fura si fura pamanturile din sat oamenii nu au unde paste un animal iar ei vinde din imasurile satului

Ответить

LL

24:67 09.02.2017

In Institutiile statului nu am incredere. Nu cred ca se vor autosesiza. Ar fi bine sa ne luptam noi cu hotii, unindu-ne. Trebue sa cerem adunarea generala a satului, unde susnumitii sa dee o lamurire la tot ce se intimpla. Noi, satenii, sintem stapini pe bunurile satului, dar nu consilierii, primarul si toti acei care pun semnaturi si atunci vom decide ii mai lasam la conducere sau ii maturam.

Ответить

Alexandra

24:67 09.02.2017

Omul acesta nu da demisia cu una cu doua daca a luat atatia bani atunci trebuie sa duca lucrurile pana la capat ,
Toata speranta esta la CNA daca vor dori sa se autosesizeze...
Viceprimarul credca primul se va bucura cand va fi arestat dl Ion ,decad se gandeste la fotoliu de primar?

Ответить

Consilier local

24:67 09.02.2017

Doresc sa fac o declaratie tuturor ,acest primar prin diferite metode nu chiar corecte a dezinforman mai multi consilieri convingandui sal sutina in proectele sale,insa in urma acestor evenimente urmeaza sa convocam o sedinta a consiliului sa cerem explicatii de la el ,deaceia rog toti satenii sa fie mai activi in viata satului.Oameni buni acuma este momentul cel mai potrivit sa va expuneti daca mai doriti acest primar sau nu?

Ответить

Alexandra

24:67 09.02.2017

Si daca vine vremea ca totusi sa fie arestat ,din toata chestia asta castiga vice primarul,dar dansul ii va lua locul

Ответить

Consilier local

24:67 09.02.2017

Da acest primar a nua dus de nas ca pe nuste copiii de 13-14ani

Ответить

secrieru

24:67 09.02.2017

Un fost alegator fidel de alui dom Ion Apostol
Cinstit mii rusine ca lam votat de fiace data
Sa vedem oare cate zile va trece pana asi va da demisiea de onoare???

Ответить

mmm

24:67 09.02.2017

o actuala investitie profitabila...e sa cumperi oameni/functionari...