În urma investigației jurnalistice, care îl vizează pe Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, în legătură cu asfaltarea porțiunii de drum de la șoseaua Sculeni-Ungheni și până la sediul întreprinderii care îi aparține, SRL Lefcons-agro, reparată din bani publici, fără organizarea unei licitații, Iurie Chirinciuc a făcut cîteva declarații.

„Eu nu sunt acţionar, nu am frigider, drumul s-a făcut pentru cetăţenii din localitate. Este manipulare. Nu am nicio acţiune”, a declarat ministrul jurnaliștilor de la JurnalTV. Chirinciuc a refuzat însă să ofere comentarii reporterilor Centrului de Investigații Jurnalistice, îndemnând autorii investigației să caute răspuns la Administrația de Stat a Drumurilor.

Ministrul susține că nu are nicio legătură cu SRL Lefcons-аgrо chiar dacă, în declarațiilor pentru anii 2013 și 2014, a indicat că deține în cadrul firmei o cotă de participare de 33%, scrie  anticoruptie.md.

Menționăm că Ministrul Chirinciuc, la 18 septembrie 2015, a semnat o dispoziţie pentru Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD), întreprindere de stat subordonată Ministerului  Transporturilor şi Gospodăriei Drumurilor, prin care solicită executarea lucrărilor de reparaţie de către SA Drumuri Străşeni a sectorului de drum Sculeni-Buciumeni-Cioropcani din raionul Ungheni „pentru asigurarea accesului pe timp de iarnă”. În documentul respectiv a fost inclusă şi reabilitarea drumului care leagă satul Floreni (localitate în care își desfășoară activitatea SRL Lefcons-аgrо) cu şoseaua Ungheni-Sculeni. „Lucrările vor fi executate şi finanţate din mijloacele financiare alocate pentru întreţinerea drumurilor, preconizate în Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pe anul 2015”, se arată în dispoziţia semnată de Iurie Chirinciuc. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii