Magistrata Maria Ţugui de la Judecătoria Căuşeni, în cei peste puţin cinci ani de activitate în sistem, a contracarat  credite de sute de mii de lei. Potrivit Declaraţiei de avere şi interese, magistrata este datoare la 9 bănci şi instituţii de microfinanţare. Totodată, aceasta ar avea datorii de zeci de mii de euro contracarate de la persoane fizice. Mai mult, unul din foştii soţi ai Mariei Ţugui o acuză pe judecătoare că l-a lăsat fără casă şi fără de economii, însă plin de datorii, după ce aceasta l-ar fi convins să semneze recipise pentru împrumuturile luate.

Maria Ţugui, anterior Tertea, a ajuns în atenţia mass-media după ce, în aprilie 2014, l-a achitat pe fostul judecător de la Curtea de Apel Bender, Nicolae Nogai, supranumit „judecătorul raider”. Nogai a fost învinuit de procurori că a legalizat în vara lui 2011,  înstrăinarea ilegală a 27,5% din acţiunile „Moldova Agroindbank”. Potrivit procurorului, magistratul a legalizat decizia arbitrajului ad hoc din Sankt – Petersburg prin care au fost preluate mai multe pachete de acţiuni de la MAIB. Drept urmare, 27,5% din acţiunile MAIB, ce aparţineau investitorilor europeni din Olanda şi Slovenia, au fost transferate unei companii off-shore.

În şedinţa de judecată, Nogai susţine că semnătura de pe decizie nu-i aparţine şi solicită expertiza grafologică. Maria Ţugui, pe atunci Tertea, acceptă demersul lui Nogai, iar mai apoi îl achită pe „judecătorul raider”. În urma acestei decizii, magistrata este supranumită „judecătoarea lui Nogai”. 

magistrata.jpg

Casa din Tohatin

În iunie 2013, la puţin peste un an de la intrarea în posesia mandatului de judecător, magistrata Ţugui îşi procură o casă în satul Tohatin, suburbie a Chişinăului. 

Pentru a intra în posesia imobilului, femeia a semnat cu o zi înainte un contract de ipotecă de 397 de mii de lei. 

Potrivit declaraţiei de avere şi interese personale pentru anul 2016, imobilul are peste 103  metri pătraţi, iar valoarea cadastrală este de 677 de mii de lei. Deşi magistrata se foloseşte de întreg imobilul, jumătate este înregistrat pe numele unui medic cunoscut din Chişinău. Sursele noastre susţin că Maria Ţugui ar fi împrumutat de la acesta 30 de mii de euro şi a garantat împrumutul cu o parte din imobil. Datorie, care desigur nu figurează în Declaraţie.

După ce a procurat casa, judecătoarea a efectuat lucrări de reparaţie, a schimbat acoperişul şi a construit şi un garaj în ogradă. 

casa.jpg


Împrumuturile de la bănci

La 16 mai 2014, la mai puţin de un an de la procurarea imobilului în credit, magistrata mai ia de la aceeaşi bancă încă un credit de 117 mii de lei cu o rată a dobânzii de 9 % pe un termen de 10 ani, lăsând gaj acelaşi imobil. 

ipotecă.png

La 11 mai 2015, magistrata de la Căuşeni mai semnează un contract cu BC Moldindconbank un contract de creditare pentru suma de 170 mii de lei, pentru o perioadă de 10 ani, cu rata dobânzii de 9 la sută. Şi de această dată, drept gaj a mai fost lăsat încă o dată imobilul din Tohatin.

ipotecă 2.png

Începând cu 25 martie 2016 până la 3 august acelaşi an, magistrata mai contracarează încă 6 credite, în sumă de peste 107 mii de lei şi 6670 de dolari. 

magistrata 1.jpg


Rămas fără casă şi cu datorii

I.Ţ., fostul soţ al Mariei Ţugui, susţine că în cei trei ani de căsnicie, magistrata l-a lăsat fără casă şi plin de datorii, după ce l-a convins să perfecteze mai multe împrumuturi pe numele său, care nu au fost incluse în Declaraţia de venituri şi proprietăţi.

Bărbatul spune că, fiind angajat în calitate de taximetrist, a făcut cunoştinţă cu magistrata, care solicitase un taxi. În scurt timp s-au căsătorit, iar apoi  pentru el a urmat calvarul. „Aveam casă mare, de peste o sută de metri pătraţi, în satul de baştină. După înregistrarea căsătoriei, nu ştiu cum m-a convins ca să o includ în lista proprietarilor. Ea avea datorii mari  şi ca să o ajut cumva, am plecat să lucrez la Moscova. În acest timp, ea a găsit cumpărători la casa mea, iar eu am fost invitat la perfectarea actelor. O parte din bani Maria i-a luat să-şi stingă datoriile. Între timp, eu am efectuat mai multe lucrări de construcţie în gospodăria de la Tohatin”, ne-a comunicat bărbatul. 

tranzactie

I.Ţ. a mai comunicat că a fost convins de fosta sa soţie să împrumute 345 de mii de lei de la o companie de microfinanţare şi 20 de mii de euro de la un cunoscut de al ei.

Omul spune că fosta sa soţie a achitat creditul de la „Ideal-credit”, dar nu şi-a onorat obligaţiunea faţă de alţi creditori, inclusiv şi câteva firme de microfinanţare: „În mai 2017 a veni cu o sumă mare de bani, vreo 15 mii de euro şi s-a achitat la bancă. Dar am probleme cu ceilalţi. Unul, de la care a luat 20 de mii de euro, sună şi mă ameninţă cu răfuiala fizică. Nu ştiu unde să mă ascund. Unica ce am reuşit,  mi-a dat nişte recipise în care îşi recunoaşte datoriile şi promite că le va achita. Dar creditorii oricum continuă să ceară bani de la mine”.

recipisă-1.jpg

recipisă-2

I.Ţ. spune că soţia nu-i raporta ce face cu banii, iar în timpul căsniciei el ar fi efectuat din resursele proprii construcţiile şi lucrările de reparaţie din gospodăria de la Tohatin. 

„Nu ştiu ce făcea cu banii. Aducea bani de undeva apoi îi ducea în altă parte. Cred că se încurcase cu dobânda şi mai avea de achitat taxe neformale pentru a fi promovată în carieră. Salariul ei de 14 mii de lei lunar nu era suficient pentru achitarea ratelor şi dobânzilor”, a precizat fostul soţ al magistratei.

I.Ţ. a mai comunicat că fosta sa soţie i s-a plâns că ar fi fost surprinsă de angajaţii CNA în timp ce lua mită de 2000 de euro de la un avocat pentru a-i rezolva un dosar, după care ar fi trebuit să achite acestora 5000 de euro ca să nu pornească dosar penal.

Respinsă de Dodon şi salvată de CSM

La 15 martie 2015, a expirat mandatul magistratei Maria Ţugui, iar Consiliul Superior al Magistraturii a propus ca aceasta să fie desemnată judecătoare până la atingerea plafonului de vârstă. Igor Dodon însă respinge candidatura „judecătoarei lui Nogai”, făcând referinţă la informaţiile cu caracter compromiţător din avizul SIS.

CSM propune repetat candidatura Mariei Ţugui, menţionând că inspecţia judiciară a efectuat un control şi nu a descoperit necorespunderi în activitatea magistratei cu statutul de judecător. 

La 6 iunie 2017 , CSM îi mai face o favoare Mariei Ţugui şi îi acceptă cererea privind transferul la o instanță judecătorească de același nivel. 

Sursele noastre ne-au comunicat că magistrata urmează să lucreze la Judecătoria Chişinău, oficiul Buiucani.

La data de 11 iulie Maria Ţugui a divorţat şi urmează să revină la numele de familie Tertea.

I-am telefonat Mariei Ţugui (Tertea) ca să-şi expună poziţia sa. „Sunt în şedinţă. Vă sun mai târziu”, ne-a spus magistrata, după care nu a mai revenit la telefon.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

Rapuns pentru Liliana

24:67 17.07.2017

Tu afirmi aici in public ca ai avut cunostinte de asa escrocherii "...traficai persoane peste hotare și lăsai oameni prin Rominia fără acte și bani și prin excrocheriile tale deposedai oamenii de 4000 €..." Daca ai avut cunostinte de asa lucruri grave, lucruri foarte grave care pot decide soarta unor oameni, atunci de ce nu ai interprins nimic, daca asa esti interesata de soarta altor oameni si esti asa cinstita si onesta?

Tie nu tie rusine sa afirmi asa ceva si sa te ascunzi sub un pseudonim? Scoti gunoiul din ochiul altcuiva si cum ramine cu ochii tai????

Pe tine nimeni nu te poate despista de pe IP sau Mac, de ce????

Ответить

șmecherul Taximetrist

24:67 17.07.2017

Se referă la "alo cna":
șmecherul Taximetrist daca avea așa "casă și averi" cum confirmati d-stră atunici de ce lucra Taximetrist? Sau tocmai acum își face averea pe urma ponegririi altcuiva? Il SUSTINETI pe schmecherul și mincinosul de Taximetrist, vă doare SUFLETUL pentru el, deci rezultă că ati planuit împreuna toată farsa aceasta? cît de mult profitati de toată farsa aceasta?

Din cometarile anterioare se vede că șmecherul Taximetrist a lucrat după cum comenteaza Andrei în "fortele de ordine" .
Cum dar e posibil ca cineva care a lucrat în "fortele de ordine" , are "casă si averi" în acest articol nu e nici măcar in stare sa spuna o propozitie corect gramatical de la inceput și pina la capăt, măcar că: ATENTIE!!!!!! citește de pe foi!!!!!

Ответить

Seli

24:67 16.07.2017

În acest articol este destul de evident faptul cat de mare este dorința acestui bărbat de a o umili și injosi pe această femeie.
Si un copil de scoala ar observa ca pozele oferite aici in articol sunt retusate și prelucrate la calculator (De ex. Cu photoshop)

Ответить

Liliana

24:67 16.07.2017

Se referă la Madalina!!, care comentează asa mirsavenii și îl ponegrste pe barbatul din video care povestește adevărul ,Madalina de ce nu povestești cum traficai persoane peste hotare și lăsai oameni prin Rominia fără acte și bani și prin excrocheriile tale deposedai oamenii de 4000 € sau de ce nu descrii cum ai fost prinsa cu mita ? Poate ajunge sa te ascunzi sub pseudonimul Madalina și Îți numești identitatea ta reala , rușine ție , dar nu uita ca pentru ponegrirea unui om poți răspunde conform legii și Îți vei cere scuza în public , e ușor de depistat de pe ce IP și Mac stai ca sa te demascheze cine ești tu în realitate !!! Mai bine ar fi sa te uiți sub nasul tău ca sa nu te trezești cu CNA la usa !!!

Ответить

Rapuns pentru Liliana

24:67 17.07.2017

Tu afirmi aici in public ca ai avut cunostinte de asa escrocherii "...traficai persoane peste hotare și lăsai oameni prin Rominia fără acte și bani și prin excrocheriile tale deposedai oamenii de 4000 €..." Daca ai avut cunostinte de asa lucruri grave, lucruri foarte grave care pot decide soarta unor oameni, atunci de ce nu ai interprins nimic daca asa esti interesata de soarta altor oameni si esti asa cinstita si onesta?

Tie nu tie rusine sa afirmi asa ceva si sa te ascunzi sub un pseudonim? Scoti gunoiul din ochiul altcuiva si cum ramine cu ochii tai????

Pe tine nimeni nu te poate despista de pe IP sau Mac, de ce????

Ecaterina

24:67 16.07.2017

Culmea casniciei, numai în Moldova o judecătoreasă cu nume poate sa se casatoreasca cu un taximetrist. Să presupunem că însuși zeul Amur ia unit, pe loc apare întrebarea de ce îndată după nuntă alesul este" rugat" sa facă împrumuturi de la bănci și persoane fizice..... Paradox

Ответить

Alo,CNA

24:67 17.07.2017

aici smechera de judecatoare ia folosit noua indentitate si taximetristului pentru aferele ei in continuare...
*anume de a avea pe cineva ca bodyquard in procesul de a transmite mita ....
-si de al mai jekmani de casa si averi...+
-de al folosi ca garant in a lua imprumuturi pt sume astronomicce de a duce dijma la CSM pt postul ei de judecator si pt a fi promovata in continuare...
*sa vedeti ca aceasta ,,maria,, m avea si o strategie criminala in cariera sa...

Madakina

24:67 17.07.2017

chiar sa fie 1% adevar din aceasta istorie,deja e foarte grav

Ghena

24:67 15.07.2017

Tugui nui keie de biserika da nish bredu ista kare il skriu mai jos nui a lui.Il stiu de m bn de 15 ani si certati am fost dar kestii ku afiore sau ku batai in fete hai lasati .Tugui a lukrat in Omon konkomitent ai in taxi ii dadea bataie ,De la stat sa koncediat ka saa plece la Moskowa ka salariul e mik si se ingloda deam.
Da eliberat -dosar -lasati bredu ista nul murdariti pe la spate - spunetii in fata daka nu vii rusine.

Ответить

Chetraru

24:67 17.07.2017

ce are in aceasta istorie Igor Tzugui...? aici e vorba de o judecatoare care se demonstreaza ca nu e integra si prezinta pericol pt justitiabili si anume te poate judeca ca vinovat numai ca sa scoata din ultimul mita ca sa-si dea dataoriile de milioane..

Andrei

24:67 15.07.2017

Ce tine de bărbatul din imagine îl cunosc personal , am activat împreuna foarte mult timp in forțele de ordine , nu a fost eliberat nici pe un articol da sa eliberat la propria dorința pentru a pleca in străinătate sa muncească sași facă casa ca in MAI cu salariul de 5000 lei nu poți trai in RM , ce tine de personalitatea Mădălina care a comentat mai jos o cunosc tot bine și mai bine ar fi sa spuie ea cum este cine este ea ,este așa o vb i popor înainte de a te uita in grădina alt cuiva uite la tine ce lepădătura ești apoi ponegrește pe alt cineva , fata de tine Igor e un băiat de treaba și a muncit banu cinstit prin sudoare da nu ca și tine și aceasta judecătoare corupta dacă citiți atent in articol este indicat Avizul SIS a fost negativ și băieții de acolo nu au născocit din pod !!

Ответить

MATASARU

24:67 15.07.2017

вадим !
ai probe?

Ответить

вадим !

24:67 15.07.2017

у меня лично нет проблем,
а вот есть ли они у вас ?
судя по тому как вы пишите тут коментарии ,вы образованный человек,
я не пойму почему такой образованный мужчина подаеться провокациям от такого человека как игорь,
если вы его знаете лично ,то я уверен что вы догадываетесь о том что это настоящий фальш!

MATASARU

24:67 15.07.2017

вадим ,ramane organele competente sa verifice daca e fals sau nu....dar de ce SUFERI ata de suspect pt judecatoarea vizata?

Liliana

24:67 16.07.2017

Vadim acesta care comentează în limba rusa este feciorul acestei judecătoare despre care este subiectul , numai ca se prezintă ca Vadim , mai bine ar zice chite credite are pe el luate și Cum mămica sa îl scoate din toate ilegalitățile comise Dihorul ce este , locul ei acestei judrcatare este la Rusca dar a lui fecioras la P 13 ca el este unul din cei prin intermediul cui mama sa ea mita , rușine Lepadaturilor ce sunteți !!!

MATASARU

24:67 16.07.2017

cam am ipresia ca ,,Madalina ,, e Maria Tugui si ,,Vadim,, e fecioru-sau...

Harujen

24:67 14.07.2017

ei deja sunt caliti in acest sens si au imunitate,,,..fapt ca ei in continuaRE ne ranjesc in fata,sfideaza legile si ne judeca ca pe boi

Ответить

MATASARU

24:67 14.07.2017

///-ce interese ti se lezeaza daca judecatorii se ,,dau in scranciob in biroul lor in orele de serviciu?- imi reprosa presedintele Judecatoriei sect.Rascani,Oleg Melniciuc in 2015.... *acum ascultand poveste Mariei Tugui pot demonstra cat de tare-mi lezeaza drepturile si sa-si inchipuie anume Melniciuc ce sa intampala cu un justitiabil daca ajunge pe mainele Mariei Tugui....*chiar daca nu e vinovat,ea -l va jupi ca sa-si dea datoriile....

MATASARU

24:67 14.07.2017

Ei acum priviti dezvaluiri din interior cum se ajunge in functie de judecator si cum se ia/da mita chiar in sistemul Justitiei, ,,Cazul judecatoarea Tugui ,,
-cum sa ai bani imprumutati de peste 300 000 EURO si sa judeci calm...,
-cum sa fie prinsa de CNA judecatoarea cu 2000 USD luare de mita si apoi procurorii PA si ofiterii CNA sa estorce 5000 euro ca sa-si rezolve cazul...
-cum judecatoarea se freca cu sefii ei pentru a fi promovata,
*fapt ca majoritatea judecatoareleor sunt din acestea ...Lilia Lupascu,Ana Cucerescu,Stella Blesceaga....
---o istorie ca din filmele americane..

Ответить

вадим !

24:67 15.07.2017

вам только пиздеть ,и провоцировать !
а этого мужчину что дает интервью я знаю,
это игорь цугуй,и не секрет что всем бывшим жёнам он делал такие сситуации ,мол продали мой дом ,а я не знал..
господи...бедная женщина ,
я больше чем уверен что женщина не виновата ,а все что сказанно этим человеком чистая клевета!
много девушек и женщин из за него пострадали !

Madalina!

24:67 15.07.2017

Aferist!
bine ca internetul e mare si toti care il stiu pe Igor Tugui ,pot scrie aici despre el!
asta e o intelegere intre Igor Tugui cu o jurnalistca ca sa fie scrisà acesta minciuna!
o intrebare,da de ce nu ati scris ca singur Igor Tugui a fost dat afara de la lucru cu pozor pe Dosar Penal?
Eu nu o stiu pe Maria ,da il Stiu pe Igor ,
el este un aferist , pe toate domnisoarele pe care le o avut el ,sunt si minore ,pe fiecare le batea ,si le arunca afara sa le faca de pozor ,
oameni buni ,fiti seriosi si uitativa in ochi lu Igor Tugui,
este un om bolnav care are un scop ,sa distruga viata la oameni ,asa cum mi a distruso si mie trei ani in urma!

MATASARU

24:67 15.07.2017

Madalina!
nu va sustrageti de la subiect....,subiectul e udecatoare maria si presupuse acte de coruptie