Mai mulți judecători învinuiți în dosarul "Spălătoria rusească” au fost mutați zilele trecute din izolatorul CNA, la Penitenciarul nr. 13, scrie anticoruptie.md.

Potrivit sursei, avocații judecătorilor au declarat că nu cunosc motivele acestui transfer și consideră decizia ilegală, pentru că, arestarea preventivă trebuie să aibă loc în izolatorul CNA.

De asemenea, potrivit avocaților, judecătorii transferați scriu plângeri la șeful penitenciarului.

Și experții critică acest transfer, precizând că viața acestor judecători se află în pericol la Penitenciarul 13. Potrivit lor, judecătorii, procurorii și polițiștii nu trebuie să stea în arest alături și împreună cu persoane pe care le-au urmărit penal sau le-au condamnat.

De cealaltă parte, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari a declarat pentru sursă că transferul s-a decis de administrația CNA, din lipsă de spațiu. Morari a mai spus că judecătorii nu se află în contact cu alți deținuți.

Precizăm că în această săptămână, unul dintre judecătorii reținuți a decedat.

Judecătorii arestați pe 20 septembrie curent, sunt cercetați penal pentru emiterea unor ordonanțe judecătorești prin care au facilitat spălarea a circa 18 miliarde de dolari din Federația Rusă, bani care au ajuns pe conturile unor companii off-shore. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii