Expert-Grup scrie că tenderul și lucrările de construcție a unui drum care duce spre localitatea Humuleşti din municipiul Chişinău s-a desfășurat cu mai multe nereguli, Specialiștii de la Expert-Grup, care au analizat documentele cu privire la achiziția publică, au constatat existența unor riscuri majore de aranjare a licitației.

            Constatările experților

Decizia de construcție a traseului spre Humulești s-a luat în condiții neclare, având în vedere că Humuleștiul este o localitate mică (puțin peste 200 locuitori) și există drumuri nereparate în municipiu, cu trafic mult mai intens. Expert-Grup a constatat că această situație  este determinată de faptul că, procesul de identificare a priorităților de lucrări capitale în municipiul Chișinău nu este transparent și nu există un program bine stabilit care să identifice căile de comunicații prioritare pentru construcție și reconstrucție capitală.

expert-grup.org.jpg

expert-grup.org

În procesul de desfășurare a achiziției au fost depistate mai multe abateri normative: nepublicarea planului de achiziții, diferențe între sumele estimative și cele din anunțul de intenție (de 3 ori mai mari), nepublicarea anunțului de atribuire a contractului.

Nereguli au fost constatate și la etapa de atribuire a contractului pentru acest traseu, ceea ce relevă, potrivit Expert-Grup, existența unor înțelegeri secrete la organizarea licitație. Din cele 3 companii care au depus dosarul de participare la licitație, 2 au fost descalificate – ”Lincons” SRL și  S.A. ”Edilitate”, iar compania rămasă în concurs –  ICS ”Utiltrans Construct”, a câștigat tenderul deși a propus cea mai mare ofertă de preț și nu a prezentat tot setul de documente necesare.

Compania care a oferit cel mai mic preț – ”Lincons” SRL, a fost eliminată din concurs pe motiv că nu a corespuns cerințelor de calificare, și anume privind lipsa unor contracte cu valoare similară sau mai mare în ultimii trei ani.

Un alt aspect important care ar indica existența unei înțelegeri secrete este faptul că oferta comercială a ICS ”Utiltrans Construct”, în valoare de 23.930.000 lei, coincide practic cu suma estimativă din planul de achiziții pentru această lucrare – 23.930.000,21 lei (o diferență de doar 21 bani). Unul din membrii echipei de monitorizare -  Iurie Morcotîlo a declarat că, „Din punct de vedere, statistic probabilitatea unei astfel de coincidențe este extrem de mică”. El a mai menționat că, „Însăși reputația dubioasă a companiei care a câștigat licitația ridică multe semne de întrebare asupra corectitudinii procedurii respective. Și anume, semnele de întrebare asupra reputației țin de cei doi fondatori ai acestei companii, ambii fiind implicați în trecut în tranzacții și activități dubioase”.

IMG_8359.JPGConferința de presă de lansare a monitorizării (Iurie Morcotîlo, Andrei Ababii, Tatiana Savva)/ Sursa: expert-grup.org

Așa cum legislația RM permite „scumpirea” cu 30 % a prețului inițial a contractelor, contractul cu Utiltrans a fost ulterior ajustat prin 2 modificări de majorare a sumei inițiale până la suma de 29,3 milioane lei (cu 22% mai mult), dar și prin extinderea perioadei lucrărilor, de la 9 luni la 2,5 ani (sfârșitul anului 2016). Majorarea prețului inițial al contractelor este o practică des întâlnită, în unul din 10 cazuri în care instituțiile de stat încheie contracte de achiziții, costul lucrărilor este majorat pe parcurs.

                  Tenderele ICS ”Utiltrans Construct”

Utiltrans Construct a fost fondată în 2007. În registrul ÎMM-urilor, în calitate de fondatori ai companiei figurează 2 companii: Financial Investment Group SRL și GNT General Construct SRL. La rândul ei și Utiltrans Construct figurează ca fondator al companiei SRL Tehnologica Construct (2012).

Potrivit paginii oficiale a Agenției de Achiziții Publice, în perioada 2013-2015, întreprinderea cu capital străin Utiltrans Construct are încheiate în total, 26 contracte/acorduri de achiziții publice cu o valoare de 12,8 mln lei. Contractul pentru construcția traseului spre Humulești nu apare pe pagina AAP. Majoritatea contractelor au fost încheiate de către companie cu autorități publice din r. Orhei și câteva cu autorități din Chișinău, Edineț și Briceni.

            Drumurile cu probleme din Chișinău, vor putea fi semnalate de cetățeni

51fd4e073a5c230f82bf528d466f6b2c_XL.jpgexpert-grup.org

Expert-Grup a lansat recent invitația de raportare a neregulilor observate de către cetățeni la reparația și construcția drumurilor din Chișinău (de ex.: calitatea proastă a lucrărilor; amenajări greșite a stâlpilor, trotuarelor, parcărilor sau altor elemente stradale; lipsa măsurilor de protecție în perioada lucrărilor (bariere de protecție, indicatori de avertizare; acțiuni neglijente ale lucrătorilor, nerespectarea regimului de lucru (producerea zgomotului pe timp de noapte); furturi de materiale de la locul lucrărilor; acțiuni care afectează mediul înconjurător (scurgeri de ulei, deșeuri de construcție, lipsă de salubritate etc.) etc.)

Sesizările cetățenilor vor fi preluate de către experți în rapoartele de monitorizare și vor fi prezentate autorităților, care ar urma să ia măsurile necesare. 

Monitorizare lucrărilor de construcție a traselui spre Humulești a fost efectuată în cadrul unui proiect finanțat de Policy Association for an Open Society (PASOS), din Cehia. Expert-Grup va continua să publice rezultatele monitorizării procesului de reparație/construcție a mai multor drumuri din municipiul Chișinău, printre care Bd. Ștefan cel Mare, str. Alecu Russo, bd. Negruzzi și altele.   

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii