O grupare infracțională specializată în contrabandă cu mărfuri de larg consum a fost destructurată de angajații vămii. Liderul și unul dintre membrii grupării au fost reținuți, fiind plasați în arest pentru 15 zile.

Reținerea a avut loc la data de 13 octombrie curent, pe traseul Briceni-Bălți. În cadrul operațiunii a fost stopat un autovehicul în care se aflau mai multe loturi de materiale textile, haine și încălțăminte, fără acte de însoțire. Acestea erau cumpărate din Cernăuți, Ucraina și erau transportate de către un locuitor al raionului Briceni, în vârstă de 32 de ani.

În urma reținerii flagrante, au fost efectuate percheziții la 6 adrese din mun. Bălți și din localități din raionul Briceni. În rezultatul acestora, au fost depistate mai multe loturi de mărfuri (pneuri, discuri auto) care, conform informațiilor operative, au fost introduse în țară prin evitarea controlului vamal.

Potrivit primelor estimări, valoarea mărfurilor depistate depășește suma de două milioane de lei.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru contrabandă, iar acțiunile investigative continuă, pentru identificării tuturor persoanelor implicate în schemă și sancționarea lor conform legislației în vigoare.


custom3.jpg
customs.gov.md

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii