Oamenii legii au deconspirat sediul unui cazinou clandestin, amplasat pe o stradă din sectorul Centru al capitalei, unde erau organizate jocuri de noroc în lipsa tuturor actelor legale ce permit desfăşurarea acestui gen de activitate. În urma funcţionării ilegale, aşa-zisa administraţie a reuşit să încaseze venituri impunătoare de bani de la clienţii fideli. 

În acest context, procurorii şi poliţiştii au descins în seara zilei de marţi, 8 noiembrie, cu percheziţii autorizate în acest local cu sprijinul angajaţilor BPDS „Fulger”, unde au fost surprinşi peste 70 de jucători activi la mesele cazinoului, inclusiv 15 angajaţi.

La solicitarea forţelor de ordine, clienţii localului au părăsit sediul cu ulterioara documentare de către ofiţerii de investigaţii şi de urmărire penală. Astfel s-a decis ridicarea şi sigilarea a nouă mese de poker, fise cu valoarea nominală de peste 3 000 000 de lei, cărţi de joc, bani în sumă de peste 50 000 lei câştigaţi în urma partidelor de jocuri, înscrisuri de ciornă privind evidenţa banilor încasaţi, precum şi diverse suporturi electronice informaţionale. Respectiv sediul clădirii  fost sigilat, iar toate probele au fost ridicate şi transportate la Inspectoratul de Poliţie a sectorului Ciocana până la decizia instanţei de judecată.

Potrivit ofiţerului de presă al Direcţiei de Poliţie, Chişinău, Adrian Jovmir, deocamdată niciuna dintre persoane nu a fost reţinută. „În prezent, sunt acumulate materialele probatorii, care vor fi prezentate instanţei. Ulterior, se va decide cercetarea bănuiţilor în stare de arest sau în stare de libertate”, a spus Jovmir. 

Menţionăm că printre clienţii fideli ai localului se numără, directori de întreprinderi, funcţionari publici, dar şi persoane de origine din diferite raioane ale ţării. „La moment nu vă putem oferi detalii despre numărul funcţionarilor publici reţinuţi, nici despre instituţiile la care activează pentru a nu prejudicia ancheta. Ulterior, vom reveni cu informaţii”, a menţionat Jovmir.

Oamenii legii au iniţiat cauze penale pentru evaziunea fiscală a întreprinderilor şi practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător. În prezent sunt acumulate toate probele necesare în vederea stabilirii tuturor complicilor la organizarea şi desfăşurarea ilegală a acestui gen de activitate. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii