Domeniul transportului privat cu maxi-taxi din municipiul Chişinău este marcat de mai multe scandaluri pe parcursul ultimilor ani, ce ţin de securitatea pasagerilor şi disciplina şoferilor, dar şi de coruperea unor funcţionari din Primăria Chişinău.

Primarul de Chişinău, a anunţat în repetate rânduri că, se va renunţa la transportul privat de pasageri în Capitală, dar se pare că nu-şi va onora promisiunile până la finele mandatului. „Marea reformă” pe care a făcut-o edilul Capitalei în toamna anului 2014 în transportul public a constat în lichidarea definitivă a unor rute, dar şi reorganizarea altora. În consecinţă, haosul continuă să persiste, iar chişinăuenii sunt şi mai nemulţumiţi.

Mai multe voci susţin însă că, autorităţile din Chişinău nici nu au de gând să lichideze transportul de pasageri cu maxi-taxi: este gâsca care le aduce ouă de aur. Desigur că nu în buget, dar în propriul buzunar. Mai mult, în ultimii doi ani preluarea afacerilor în domeniu a ajuns la ordinea zilei.

Schemele sunt destul de simple: se organizează plângeri cu semnăturile unor pasageri nemulţumiţi, iar Direcţia Generală Transport Public şi Căi de Comunicare (în continuare - DGTPCC) se adresează Primăriei Chişinău cu propunerea de a lichida ruta, apoi la solicitarea aceloraşi pasageri, ruta este redeschisă, doar că aparţine unui alt agent economic.

O altă schemă este coruperea şoferilor. Agentul economic, care râvneşte ruta, îi convinge pe şoferi, contra plată, să intre în grevă. Atunci autorităţile Capitalei decid transmiterea rutei unui alt agent economic. O altă modalitate este şi suprapunerea rutelor, adică includerea încă a unui agent economic să presteze servicii pe acelaşi itinerar. În cele din urmă afacerea devine neprofitabilă şi agentul economic renunţă.

tabl.jpg

Cum a fost deposedată o firmă de patru rute

Pe parcursul a doar trei ani, SRL Microbuz, a fost deposedată de patru din cele opt rute pe care le deţinea în urma unui concurs de repartizare, organizat de către Primăria Chişinău în anul 2001. Ion Mămăligă, directorul întreprinderii, susţine că, a fost deposedat de mai mult de jumătate din afacere: „Pe cele opt rute circulau în total 250 de maşini. Acum mi-au rămas patru rute pe care circulă mai puţin de o sută de maşini”.    

Ion Mămăligă.png

Ion Mămăligă. Sursa: Unimedia.info

Ruta 105, a fost lichidată în urma reformei lui Dorin Chirtoacă. Motivul a fost că, itinerarul rutei de microbuz se suprapune cu itinerarul unei rute de autobuz, aflat la balanţa Parcului de autobuze, iar întreprinderea municipală suportă pierderi.

Ruta 111, făcea legătura între centrul Capitalei şi localitatea Truşeni. La sugestia DGTPCC care a invocat mai multe solicitări din partea locuitorilor din Truşeni că, ar avea nevoie de mai mult transport, a mai fost formată o rută care lega suburbia cu Capitala. În consecinţă, ruta a devenit nerentabilă şi întreprinderea Microbuz a renunţat la ea.

La 20 mai 2015, Dorin Chirtoacă, a decis anularea rutei 115, care de asemenea aparţinea celor de la SRL Microbuz, iar în loc a fost restabilită ruta 185, gestionată de către Taxi-Service Plus. Decizia a fost luată după două zile de grevă a şoferilor de pe ruta 115. Motivul protestului a fost că, administraţia SRL Microbuz a decis să redirecţioneze o parte din maşini pe altă rută. În realitate, mai mulţi şoferi susţin că au fost plătiţi pentru a intra în grevă, iar cei care au refuzat să fie mituiţi, au fost ameninţaţi că vor rămâne fără lucru.

Ex-consilierul municipal, Oleg Cernei, a comentat astfel preluarea rutei 115: “Cred că este un atac raider asupra acestui administrator. Această rută aparține domnului Mămăligă Ion, la această rută activează 45 de unități de transport și ea a fost preluată printr-o metodă raider de către ruta 185. Această rută nu a funcționat timp de doi ani, ea era legată de numele lui Vitalie Marinuța, fostul ministru al Apărării. Fiind membru PL, primarul i-a dat posibilitatea ca dânsul să-și pună niște unități de transport pe ruta 185. După ce Marinuţa a părăsit PL, Ghimpu s-a supărat şi a anulat ruta 185.  Acum ruta 185 este preluată de către o altă companie, Taxi-Servicii, care aparține domnului Oleg Alexa și care era un critic vehement al primarului general, dar care a ajuns un apropiat a celor de la DGTPCC. Directorul adjunct al acestei direcţii, Vitalie Butucel, a venit cu propunerea de restabilire a rutei nr. 185  El este prieten cu liberalul Iurie Topală, care la rândul său este prieten cu Olex Alexa”, ne-a explicat Cernei.

Cea de-a patra rută, nr.107, care lega sectorul Telecentru de comuna Bubuieci, a fost anulată cu scandal la 1 iulie 2016. Motivul l-a constituit o plângere semnată de către un grup de locuitori ai comunei Bubueci, în baza căreia directorul adjunct al DGTPCC, Vitalie Butucel, a iniţiat un control privind încălcările comise. În mai 2016, Vitalie Butucel, l-a somat pe Ion Mămăligă asupra încălcărilor comise, între timp adresând un demers Primăriei Chişinău privind suspendarea rutei 107.


La 30 iunie, vineri, primarul Nistor Grozavu, semnează decizia privind suspendarea rutei 107, iar călătorii urmând a fi deserviţi de către ruta 137, gestionată de Taxi-Service Plus a lui Olex Alexa. “Ne-am trezit asupra faptului împlinit. Decizia de suspendare a fost luată în ajun, noi nu am fost nici avertizaţi. Am primit decizia de suspendare a rutei tocmai pe data de 6 iulie. Conform legii, trebuia să fim avertizaţi cel puţin cu două luni înainte. Acum suntem în process de judecată cu Primăria Chişinău”, ne-a declarat Mămăligă.


Suspendarea rutei 107, a provocat nemulţumirea locuitorilor din Bubuieci. Consilierul comunei Bubueci din partea PPEM, Artur Ţaulean, ne-a spus că, el personal a colectat aproape 200 de semnături din partea oamenilor din sat, care au solicitat prelungirea regimului de lucru pe ruta 107 până la ora 23.00. “După ora 19.00 nu mai exista transport public în Bubuieci. Mulţi dintr locuitori lucrează şi învaţă în Chişinău, iar lipsa transportului le crea mari dificultăţi. Am dus acest demers lui Nistor Grozavu. Acuma oamenii sunt supăraţi pe mine că au rămas fără transport”, ne-a spus consilierul.

Investigaţia noastră a mai arătat că, a ma existat o listă de semnături colectată de către consilierul PL din Bubueci, Teodor Lupaşcu, care a ajuns pe masa lui Butucel şi a servit drept bază pentru iniţierea procedurii de suspendare a rutei 107. Ceilalţi consilieri ai Primăriei Bubueci susţin că nu au ştiut despre lista lui Lupaşcu.

primăria Chisinău.png

După mai multe demersuri ale locuitorilor din Bubueci, Dorin Chirtoacă, a cerut DGTPCC  la şedinţa operativă a Primăriei din 5 septembrie, restabilirea rutei 107.

Până la acest moment ruta aşa şi nu a fost restabilită. Reprezentanţii Taxi-Service Plus au încercat să convingă şoferii care au deservit ruta 107 să se angajeze la ei, dar aceştea au refuzat.

Fost deputat comunist, rămas fără afacere după plecarea din politică

Cea mai mare firmă de prestare a serviciilor de transport de pasageri de tip  maxi-taxi, SRL Asoio, a rămas fără afacere în vara anului 2014. SRL Asoio, pro­pri­e­ta­te a fami­liei Smo­chin, a deţinut şase rute de microbuz. Principalul acţionar şi conducătorul întreprinderii este Afanasie Smochin, fost minis­tru al Trans­por­tu­ri­lor şi Comu­ni­ca­ţi­i­lor în Guver­nul Bra­ghiş, în peri­oada 21 decem­brie 1999 – 19 apri­lie 2001. La ale­ge­rile din 25 febru­a­rie 2001, Smo­chin a deve­nit depu­tat pe lis­tele PCRM, fiind al 22-lea în listă, iar ulte­rior a deve­nit mem­bru al Comi­siei juri­dice pen­tru numiri şi imu­ni­tăţi.

Afanasie Smochin.png

Afanasie Smochin. Sursa: Logos-press

SRL Asoio, a fost înre­gis­trată în 1992 şi are un capi­tal social de 8,2 mln lei, fiind cel mai mare capi­tal social pe care îl are o firmă din dome­niu. Cele­lalte au capi­ta­lul social stan­dard – 5400 lei.

Iniţial, au fost închise rutele de maxi-taxi 160, 102 și 155, pe care circulau 220 de maşini, pe motiv că se suprapun cu rutele de autobuz sau troleibuz. Peste o lună, în august 2014,  Asoio, este înştiinţată de Primărie că, a fost reziliat contractual pe un termen  nelimitat, rutele 125, 127 şi 162 au fost transmise altor agenţi economici. Astfel ruta 162 este preluată de Auto Rapid, ruta 125 de către Lunguscom, iar 127 de către NVST.
Astfel, firma Asoio, al cărei proprietar nu mai avea acoperire politică, a rămas fără afacere, iar 380 de şoferi, unii care aveau la activ şi câte 15 ani de muncă, au rămas fără de lucru.

Afanasie Smochin susţine că este vorba de o răfuială politică. „Ceea ce s-a întâmplat cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare are o conotație politică, pentru că sunt membru al PCRM. Orice problemă legată de modificarea rutelor transportului public poate fi rezolvată în cadrul legii. Pentru aceasta întreprinderea trebuie avertizată cu două luni înainte despre închiderea rutelor, ori, conform Codului muncii, oamenii trebuie înștiințați despre reducere. Decizia privind anularea rutelor în niciun caz nu trebuia să intre în vigoare din data adoptării, adică din 11 iulie”, a declarat Smochin.

Proprietarul Asoio, ne-a comunicat că, anterior conducerea liberală a Primăriei Chişinău, a întreprins mai multe atacuri asupra întreprinderii, modificând itinerarele  şi deschizând alte rute în paralel. 

Veteranii şi invalizii rămaşi fară rute

În afară de ruta 125, SRL Lungus com, a mai preluat şi ruta 193. Această rută a aparţinut colonelului de armată Savoi, care înfiinţase şi o organizaţie a veteranilor forţelor armate. Scopul era ca resursele obţinute din prestarea serviciilor de transport public să fie utilizate pentru ajutorararea veteranilor ajunşi în dificultate.

SRL Lunguscom, a fost înfiinţată în mai 2001, cu puţin timp înainte de concursul pentru repartizarea rutelor de maxi-taxi în municipiul Chişinău, de către un tânăr invalid pe nume Sergiu Lungu. Municipalitatea a decis atunci să le repartizeze ruta 116, care leagă sectorul Ciocana cu sectorul Centru al capitalei. Întreprinderea Lunguscom, a fost preluată cu tot cu rută de către Iurie Plămădeală, fost şofer de maxi-taxi de pe ruta 115. Reprezentanţii firmelor de maxi-taxi susţin că Iurie Plămădeală ar fi o persoană interpusă în schemele de preluare a rutelor. Potrivit portalului bizzer.md, Iurie Plămădeală, figurează printre fondatorii a încă cel puţin cinci întreprinderi de prestare a serviciilor de transport, unele din ele internaţionale. 

Iurie Plămădeală

Lunguscom, ar fi fost implicată şi în schema de preluare a rutei nr.148 de la SRL Aripartex, care a ajuns în gestiunea firmei NighediTrans.

Cine monopolizează piaţa serviciilor de maxi-taxi în Chişinău

În municipiul Chişinău, activează 15 agenţi economici, care gestionează 55 de rute de maxi-taxi, pe care circulă 1300 de microbuze.

15 agenţi economici.png

Cea mai reprezentativă este firma Auto-Rapid, condusă de Nicolae Seredneac, care are în gestiune 11 rute, pe care circulă 250 de maşini.

Nicolae Seredneac.png

Nicolae Seredneac / Sursa: noi.md

În anul 2014, Seredneac, a editat o carte în o mie de exemplare despre apariţia şi evoluţia transportului de maxi-taxi în municipiul Chişinău, întitulată  „Cu ochii microbului”. La ale­ge­rile din 1998, Nico­lae Sered­neac a can­di­dat pe lis­tele Blo­cu­lui elec­to­ral “Blo­cul Social-Democrat Spe­ranţa”, con­dus de Ana­tol Ţăranu, care nu a acces în Parlament. Despre Nicolae Seredneac se vorbeşte că a început afacerile în transport împreună cu Afana­sie Smochin, dar s-a despărțit ul­terior de acesta şi este pe cont propriu, iar acum are trecere şi protecţie la Primărie.

Seredneac, este unul dintre puţinii patroni de firmă maxi-taxi care a reuşit să îşi păstreze rutele. Surse din anturajul prestatorilor de servicii de transport cu maxi-taxi, ne-au comunicat că, Seredneac ar plăti taxe neautorizate către unii funcţionari de la DGTPCC, lucru pe care nu l-am putut proba.

Pe locul doi, se află SRL NVST, care gestionează 8 rute pe care circulă 122 de microbuze. Fondatorul şi conducătorul întreprinderii este Ofrim Nuţu. 

Ofrim Nuţu

Deşi, întreprinderea NVST a preluat rute, cum ar fi 127, şi nu este supus atacurilor, despre Nuţu se vorbeşte că nu este din cei care aleargă cu plicul la Primărie. În schimb îl are în calitate de ginere pe Vasile Hîncu, director al departamentului comercial al Air Moldova. Vasile Hîncu este membru al PL, a fost consilierul lui Mihai Ghimpu atunci când acesta deţinea interimatul funcţiei de şef al statului şi a fost pe poziţia 23 în lista PL la alegerile parlamentare din 2014. După numirea deputatului Veaceslav Untilă în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi, Hîncu urma să intre în posesia mandatului de deputat, dar a refuzat.

Vasile Hîncu.png

Vasile Hîncu. Sursa: tribuna.md

SRL Ruta-Prim, are în gestiune opt din cele mai profitabile rute, pe care circulă 174 de microbuze. Patronul întreprinderii este fostul con­si­li­e­r libe­ral în CMC, Iurie Topală, care acum deţine funcţia de şef la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată".

Iurie Topală.png

Iurie Topală

SRL Ruta-Prim, înregistrată în 2002, îi are ca fondatori pe soţia lui Iurie Topală, Rodica Topală, cu 30%, pe Nicolae şi Natalia Boţan, care deţin împreună 15%. Celelalte 55% sunt pe numele SC Ruta-Prim Service SRL.  

Totodată, SC Ruta-Prim Service îi are ca fondatori pe Rodica Topală, cu 95%, şi pe Iurie Topală, cu 5%. Potrivit documentelor, întreprinderea a fost înregistrată în 2007, cu cinci ani mai târziu decât SRL Ruta-Prim.

Astfel, trei firme din 15, deţin aproape jumătate din rutele de microbuz din Chişinău.

SRL NighediTrans, a fost fondată în anul 2000 de către soţii Gheorghe şi Aculina Scripnic din localitatea Cricova. Actualmente, întreprinderea gestionează patru rute în Chişinău, pe care circulă 64 de microbuze. Despre NighediTrans se spune că ar fi o întreprindere controlată de Vitalie Butucel, informaţie infirmată de către Gheorghe Scripnic.

Începând cu 23 aprilie 2009, în calitate de cofondator al firmei NighediTrans, cu o cotă de 25%, figurează Fiodor Butucel, care nu este altcineva decât tatăl pensioner al lui Vitalie Butucel. 

butucel.png

La 13 mai 2014, NighediTrans se reorganizează prin separarea întreprinderii Calcar Trans SRL. În urma reorganizării, Aculina Scripnic devine unicul acţionar al SRL NighediTrans, iar Calcar Trans rămâne să gestioneze cariera de calcar din localitatea Goieni. Ca și fondator al SRL Calcar Trans figurează SRL Vasile Tuhar, care îl are în calitate de cofondator pe Vasile Avdahov, numele căruia figureazî în cel puţin încă cinci societăţi comerciale. 

Tuhar.png
În realitate se spune că ar fi vorba de o schemă, prin care familia Butucel ar fi preluat cariera.

Un alt nume care devine tot mai auzit pe piaţa de maxi taxi din Chişinău este cel al lui Oleg Alexa.

Oleg Alexa.png

Oleg Alexa. Captură Publika TV

Alexa, reuşeşte să procure pachetul majoritar de acțiuni- Baza auto nr.28 din Călăraşi, pe care o reorganizează în societatea cu răspundere limitată Taxi Service Plus. 

Taxi Service Plus

AUTO 28
Firma lui Oleg Alexa, administrează trei rute. Ruta nr.108, care era una gestionată de către DGTPCC, a ajuns în proprietatea Taxi Service în anul 2009. Ruta 185, a fost de asemenea preluată. Ruta 137, este deservită doar de opt maşini, iar Alexa întreprinde măsuri pentru preluarea rutei 107.

Cine este Vitalie Butucel

Proprietarii de rute susţin că, de Vitalie Butucel depinde tot ce ţine de repartizarea, suspendarea sau reorganizarea rutelor. Patronii rutelor mai spun că trebuie să-i achite lui Butucel lunar anumite sume pentru a fi lăsaţi să activeze. La rândul lor, patronii de rute colectează bani de la proprietarii de microbuze, cu care au semnate contracte de arendă. Suma este de obicei de trei sute de euro lunar. Aceste taxe nu se referă la firmele care se bucură de protecţie în cadrul Primăriei Chişinău, cum ar fi de exemplu cea a lui Iurie Topală, care este prieten cu Butucel şi care l-ar fi ajutat pe acesta să se angajeze la DGTPCC .

Înainte de a fi angajat la DGTPCC, Butucel a fost angajat la CCCEC, de unde ar fi fost concediat pentru o presupusă mită de zece mii de dolari. Cazul a fost muşamalizat. Surse din cadrul CNA ne-au confirmat că Vitalie Butucel a fost angajat la CCCEC, însă nu au confirmat şi nici infirmat luarea de mită.

Adrian Boldurescu, care în perioada anilor 2012-2013 s-a aflat la conducerea DGTPCC, l-a neglijat total pe adjunctul său, Vitalie Butucel, ultimul primind salariu doar pentru că se afla în biroul de serviciu. “Cât m-am aflat în funcţie nu i-am încredinţat nimic. Nu aveam încredere în el. De ce? Am avut motivele mele, pe care nu pot să le divulg”, ne-a declarat Boldurescu.

Vitalie Butucel este frate cu Mihai Butucel, fost şef al Direcţiei Juridice a Ministerului Agriculturii, cel care a fost reţinut de ofiţerii Anticorupţie în februarie 2016 după ce i-ar fi propus unui coleg de serviciu mită în sumă de 25 de mii de euro. Suma impunătoare a ajuns la şeful Direcţiei Juridice de la un om de afaceri, căruia Mihai Butucel i-a promis câştig de cauză într-un proces.

Anterior pe numele tatălui lui Vitalie Butucel a figurat întreprinderea individuală Butucel Tudor, care avea activităţi în domeniul transporturilor. 

ÎNTREPRINDEREA INDIVIDUALĂ BUTUCEL TUDOR

Actualmente, pe numele lui Butucel Fiodor este înregistrată firma BVF-Trans, cu adresa juridică în satul Micleşti, raionul Criuleni, satul de baştină a lui Vitalie Butucel. BVF, reprezintă de fapt iniţialele lui Butucel Vitalie Fiodor. Domeniile de activitate ale BVF-Trans sunt transportul public de pasageri şi transportul internaţional de mărfurii. În calitate de administrator al întreprinderii figurează Lia Butucel, soţia lui Vitalie Butucel, profesoară de limbi moderne.

Societatea cu Răspundere Limitată BVF-TRANS

butucel.png

Vitalie şi Lia Butucel, sursa Facebook

La telefonul indicat pe siteul întreprinderilor ne-a răspuns o doamnă, care s-a prezentat Lia Butucel. Când i-am spus că suntem de la mass-media, doamna a declarat că nu mai este Lia Butucel şi că am greşit numărul.

La oficiul poştal din Micleşti ni s-a comunicat că Fiodor Butucel este în vârstă şi nu are nimic cu antreprenoriatul.

În declaraţia pe venit pentru anul 2015, Vitalie Butucel declară că împreună cu soţia au avut un venit din salariu de 152 de mii de lei.

Funcţionarul mai susţine că, deţine în posesie un teren pe teritoriul suburbiei Stăuceni, unde a construit o casă cu suprafaţa de 200 de metri patraţi, pe care încă nu a dat-o în exploatare. Butucel, declară şi o cotă neânsemnată de 0,5 la întreprinderea Grant Garant care prestează şi servicii în domeniul transporturilor.

Investigații, microbuze, Chișinău
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii