Renato Usatîi, preşedintele Partidului Nostru, a fost dat în urmărire general şi riscă să fie arestat dacă revine în Republica Moldova. Judecătoria Sectorului Centru al Capitalei a eliberat luni, 24 octombrie, mandat de arestare pe un termen de 30 de zile, pe numele lui Usatîi.

Renato Usatîi se află la Moscova şi nu poate fi extrădat în Republica Moldova, deoarece deţine şi cetăţenia Federaţiei Ruse. 

Magistratul Sergiu Bularu a luat decizia de a elibera mandatul de arestare după un proces care a durat aproape două zile. Vitalie Busuioc, procuror al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, a solicitat sâmbătă 22 octombrie, mandatul de arestare pe numele lui Usatîi, pe motiv că acesta nu a dat curs mai multor citaţii. 

Instanţa a numit un avocat din oficiu, care să apere interesele politicianului. La şedinţa de judecată a apărut însă avocatul Ion Cergă, care a declarat că deţine mandate pentru a-l apăra pe Usatîi. Ulterior apărătorul a depus două demersuri privind recuzarea judectărului Bularu, care au fost respinse de către alţi magistraţi. 

Renato Usatîi este învinuit de procurori că l-a expropriat pe bancherul rus Gherman Gorbunţov de pachetul majoritar de acţiuni la Universalbank, după care a comandat asasinarea acestuia. 

Liderul PPPN respinge acuzaţiie și susţine că este o comandă politică din partea democratului Vladimir Plahotniuc. 

Un grup de circa o sută de susţinători de ai lui Usatîi au protestat luni la Judecătoria sectorului Centru. Forţele de ordine au luat măsuri sporite de securitate, accesul în instanţă fiind limitat, inclusiv pentru jurnalişti. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii