MoldATSA s-a adresat în instanță după ce Mariana Tăbuică, fosta director financiar la instituție și sora lui Vladimir Cebotari, actual ministru al Justiției și fost viceministru al Transporturilor, a încetat să mai achite ratele la un credit preferențial.

Tăbuică a deținut funcția de director financiar la MoldATSA în perioada 2014-2015, în perioada respectivă ar fi obținut mai adaosuri la salarii, dar și un credit pe care nu l-a onorat integral după ce a plecat de la instituție. Tăbuică ar fi contractat de la instituție, credite în sumă de 200 mii de lei cu o rată a dobânzii de 0%. La 23 septembrie 2015 ea datora între-prinderii 148 mii de lei.  

Într-o investigație realizată de Ziarul de Gardă se menționează că la salariul pe care îl primea se aplica un coeficient de complexitate de 1,5 (adaos de 50%). Totodată ar fi beneficiat și de un spor salarial de 20% sub formă de „îndemnizație pentru discreție” în sumă de 75 mii de lei și o primă unică anuală de 63 mii lei.

E de specificat faptul că, în contractele de împrumut dintre MoldATSA și angajat se menționează că aceștia, dacă pleacă de la întreprindere, rambursează integral suma primită. Cu două excepții: Mariana Tăbuică și Vitalie Novac, în contractele cărora lipsește un asemenea punct, comunică agora.md.

Mariana Tabuică a plecat de la MoldATSA după efectuarea unui audit care a relevat mai multe nereguri în cadrul instituției. 

Tabuică a încetat să mai achite ratele la creditul oferit de MoldATSA, iar întreprinderea de stat s-a adresat în judecată pentru a incasa suma restantă a creditului.

Pe 20 iunie 2016 Judecătoria Ciocana a admis încasarea de la Mariana Tabuica sumei restante și a penalităților în sumă totală de 152,167 mii lei, dintre care 131510 mii lei reprezintă suma restantă a creditului, 16,140 mii lei este dobânda de întârziere și 4517 lei- cheltuieli în legătură cu achitarea taxei de stat, scrie agora.md

În prezent Mariana Tăbuică, deține funcția de director executiv al întreprinderii Fly One.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii