După ce în mai multe surse media a apărut o listă care cuprinde numele unor persoane care au deținut funcții de răspundere, iar în dreptul fiecărui nume apar și anumite sume de bani, șeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, cere procurorului general interimar, Eduard Harunjen, să verifice autenticitatea listei funcţionarilor despre care se vehiculează că ar fi fost remunerați de către Vlad Plahotniuc.lista nume și bani.jpg

Reacția lui Viorel Morari,  vine după ce fostul deputat Alexandr Petkov a publicat o captură dintr-un contract de prestare servicii juridice pe care Morari l-ar fi semnat cu firme care aparţin sau ar fi controlate de oameni din anturajul lui Vlad Plahotniuc, scrie deschide.md.

александр петков.pngViorel Morari a calificat drept speculaţii acuzaţiile din partea lui Petkov și a declarat pentru sursa citată că: "În primul rând domnul Petkov are mai multe documente cu semnătura mea încă de pe vremea când eu eram şeful direcţiei urmărire penală, iar el era cercetat în dosarul Antifa şi altele. În aceste condiţii nu exclud că ar putea fi vorba de o făcătură. În al doilea rând - dacă dânsul pretinde că deţine un document care ar confirma anumite acţiuni ilegale din partea mea atunci el este obligat să scrie un denunţ pe numele meu la Procuratură. În al treilea rând - dacă denunţul se va dovedi a fi neveridic, el riscă să fie tras la răspundere penală pentru calomnie. Şi în al patrulea rând - dacă nu scrie un astfel de denunţ, atunci riscă să fie cercetat penal pentru favorizarea infracţiunii de care mă acuză", a declarat Morari. 

De precizat că, document pe care Morari a cerut lui Harunjen să-l verifice, a fost făcut public de Renato Usatîi. Dacă documentul se va dovedi a fi unul fals, atunci Procuratura Generală urmează să-l examineze prin prisma prevederilor penale legate de calomnie şi defăimare. 

CrimeMoldova vă prezintă în cele ce urmează mai multe informații despre persoanele vizate în listă respectivă.

lista_demnitarilor_1

lista_demnitarilor_2
lista_demnitarilor_3
lista_demnitarilor_4
tenadria


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii