Judecătoria Buiucani a decis să publice  hotărârea motivată în dosarul ex-premierului Vlad Filat, după ce aceasta a fost depersonalizată, iar datele cu caracter personal au fost ascunse.

Informația a fost comunicată portalului Anticoruptie.md de către șefa Direcției generalizare și sistematizare a practicii judiciare din cadrul Judecătoriei Buiucani, Svetlana Rudei. 

Potrivit sursei, decizia va fi plasată integral, după ce judecătorul în calculatorul căruia este stocată va reveni din concediu. „Pentru că hotărârea e foarte mare, a apărut o defecțiune tehnică și nu se văd toate paginile. De fapt, ea din start a fost plasată integral, dar se văd doar 24 de pagini. Acum nu putem face corectare, deoarece judecătorul Niculcea, în calculatorul căruia este stocată decizia, este în concediu, iar dosarul este la Curtea de Apel”, a precizat Svetlana Rudei, citată de anticoruptie.md.

Deocamdată, nici partea acuzării și nici apărarea lui Filat, nu au comentat publicarea hotărârii. 

Anterior, judecătoarea Galina Moscalciuc, președinta completului de judecată care a examinat dosarul fostului premier Vlad Filat, a declarat că hotărârea motivată nu va fi publicată pe pagina web a Judecătoriei sectorului Buiucani, până când Curtea de Apel Chișinău nu se va pronunţa pe acest caz.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii