În urma reținerilor efectuate acum 2 zile la posturile vamale Sculeni și Leușeni, astăzi, 10 vameși au primit mandate de arestare între 25 și 30 de zile. Șase dintre aceștia vor sta în izolator, iar alți 4 în arest la domiciliu.

Decizia privind aplicarea mandatelor de arestare a fost aprobată de Judecătoria Buiucani, care urmează să mai examineze alte demersuri privind aplicarea mandatelor de arestare, vineri, 4 noiembrie.

Colaboratorilor vamali, li se aduc învinuiri că au pretins mijloace bănești de la șoferii care traversau frontiera. Sumele mitelor documentate de CNA și Procuratura Anticorupție variază între 20 și 650 euro.

Bogdan Zumbreanu, șefului Direcției urmărire penală din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA), în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că, persoanele vizate sun bănuite de falsificarea datelor din carnetele INTERBUS, iar cauza penală a fost inițiată încă la începutul anului curent.

Drept consecință a operațiunilor de acum două zile, au fost reținute 30 persoane, printre care, 14 vameși, 3 polițiști de frontieră, 6 operatori economici și 7 șoferi.

Cei care vor fi găsiți vinovați, riscă până la 10 ani de închisoare.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii